Ніж в спину: в УПЦ МП гнівно відреагували на рішення Елладської церкви визнати ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніж в спину: в УПЦ МП гнівно відреагували на рішення Елладської церкви визнати ПЦУ

Ніж в спину: в УПЦ МП гнівно відреагували на рішення Елладської церкви визнати ПЦУ
Джерело:  online.ua

Рішення архієпископа Афінського офіційно визнати ПЦУ "суперечить священними канонами та є великою помилкою". З такою заявою виступили в УПЦ після того, як Елладська церква прислала митрополиту Київському і всієї України Епіфанію лист з визнанням церковної єдності з Православною церквою України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату.

"Висловлюємо співчуття у зв'язку з цим рішенням, яке суперечить священними канонами та традиції церкви, а також є великою помилкою, яка завдає шкоди як православ'ю в Україні, так і всеправославній єдності. Рішення Елладської церкви є ножем в спину канонічної Української Православної Церкви, яка все роки страждала від церковного розколу", - сказано в повідомленні УПЦ МП.

Там нагадали, що найближчим часом Священний Синод Української православної церкви (Московського патріархату) буде приймати рішення щодо можливості подальшого перебування в євхаристійному спілкуванні з духовенством Елладської Церкви.

Раніше стало відомо, що предстоятель Елладської церкви, архієпископ Ієронім відправив митрополиту Київському Епіфанію лист, в якому офіційно підтверджується визнання Православної церкви України. У листі наголошується, що тепер між двома церквами немає ніяких перешкод для євхаристійного спілкування.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Російської православної церкви патріарх Кирило терміново скликав надзвичайне засідання синоду, де заявив, що "всеправославна єдність" в небезпеці. Таким чином в РПЦ відреагували на рішення Елладської церкви визнати ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?