НОК Росії "розширився" олімпійськими комітетами з окупованих територій України
Категорія
Спорт
Дата публікації

НОК Росії "розширився" олімпійськими комітетами з окупованих територій України

НОК РФ мріє про повернення на Олімпіади
Джерело:  Суспільне. Спорт

Регіональні олімпійські комітети так званих "ДНР" та "ЛНР", а також окупованих частин Херсонської та Запорізької областей увійшли до складу Олімпійського комітету Росії.

Росія включила до НОК комітети окупованих територій України

До складу НОК включено чотири організації.

Регіональні олімпійські комітети так званих "ДНР" та "ЛНР", а також окупованих частин Херсонської та Запорізької областей увійшли до складу Олімпійського комітету Росії. Про це повідомив очільник ОКР Станіслав Поздняков.

Олімпійський комітет Росії ухвалив входження нових суб'єктів на засіданні Виконавчого комітету організації. Рішення ОКР було прийнято на тлі рекомендації МОК щодо допуску росіян до міжнародних змагань. Міжнародний олімпійський комітет одним з принципів нейтральності вбачає непідтримку військових дій Росії в Україні.

Попри те, що МОК дотепер не прийняв остаточне рішення щодо участі російських атлетів у Олімпіаді-2024, нещодавно відбулося обговорення допуску спортсменів з Росії у нейтральному статусі на Комісії атлетів. Після події представниця України Анна Рижикова зазначила, що Міжнародний олімпійський комітет "не чує аргументів України".

Наразі невідомо, як саме відреагує МОК на рішення ОКР прийняти до свого складу олімпійські комітети так званих "ДНР" та "ЛНР". На початку окупації України Росією у 2014 році УЄФА заборонив участь кримських клубів у російських футбольних турнірах.

У 2023 році Росія порушила заборону УЄФА та допустила "Севастополь" та "Рубін Ялта" до змагань у третьому дивізіоні чемпіонату Росії. У відповідь на це УАФ звернулася до ФІФА та УЄФА з проханням покарати РФС через інтеграцію клубів з Криму.

Натомість у вересні УЄФА пом'якшив санкції проти російських команд у віковій категорії до 17 років. А на початку жовтня аналогічний крок зробили у ФІФА.

Що відомо про санкції проти російського спорту

На початку 2023 року до 40 країн виступили проти можливої участі росіян на Олімпіаді-2024 та заявили про готовність бойкотувати Ігри у Парижі.

Україна заявила про готовність бойкоту Олімпіади у Парижі, якщо туди допустять росіян. Однак президент МОК Томас Бах на початку вересня розповів, що вважає прийнятним допуск росіян та білорусів до Олімпіади-2024 у нейтральному статусі.

Міжнародний паралімпійський комітет допустив спортсменів з Росії та Білорусі до Паралімпійських ігор 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?