Відомий спортсмен з РФ увійшов до складу української команди з ралі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Відомий спортсмен з РФ увійшов до складу української команди з ралі

Відомий спортсмен з РФ увійшов до складу української команди з ралі
Джерело:  online.ua

До нещодавно створенної української команди автогонщиків "Drive For Ukraine" приєднався провідний спорстмен з Росії Олексій Лук’янюк, який відмовився від громадянства РФ заради підтримки України.

Джерело: Infolight.in.ua

Що відомо про українську команду з ралі за участю російського спорстмена

Зазначається, що команду було створено для виступу на етапах одного з провідних ралійних чемпіонатів – World Rally Championship 2 (WRC 2) та просування таким чином іміджу України через спорт та українські перемоги.

При цьому, залучення до команди Лук’янюка має дуже особливе значення.

Він є дворазовим переможцем чемпіонату Європи з ралі – у 2018 та 2020 роках.

Також у 2016-му та 2019-му Лук’янюк ставав віцечемпіоном серії. Багаторазово отримував нагороду імені Коліна Макрея за найбільш видовищний виступ на етапі ERC.

З початком повномасштабної агресії спортсмен засудив вторгнення та ухвалив рішення надалі виступати під українським прапором.

Наразі Лук’янюк відкрито засудив російське вторгнення та звернувся за набуттям українського громадянства.

Що відомо про виступ української команди Drive For Ukraine

В сезоні 20023 від України у змаганнях візьмуть участь четверо спортсменів у складі двох екіпажів. Українські екіпажі виступатимуть на автомобілі Skoda fabia WRC 2. Шини – Pirelli, Hankook.

На першому швидкісному етапі екіпаж Лук’янюк-Червоненко взяли 2-ге місце з 91 учасника.

Команда братиме участь у трьох етапах змагань у 2023 році та у шести етапах у 2024.

В українських екіпажів є реальна можливість як мінімум увійти в першу п’ятірку. Максимальне завдання – боротьба за призові місця.

Слідом за Лук’янюком очікуються й інші російські спортсмени, які заявлять про вихід з російського громадянства, щоб виступати проти путінського режиму, про яких ми повідомимо згодом (в першу чергу через питання безпеки родин спортсменів).

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?