Українська збірна з фехтування на чолі з Харлан зайняла четверте місце на Чемпіонаті світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська збірна з фехтування на чолі з Харлан зайняла четверте місце на Чемпіонаті світу

Українська збірна з фехтування на чолі з Харлан зайняла четверте місце на Чемпіонаті світу
Джерело:  online.ua

Українські шаблістки зайняли четверте місце на чемпіонаті світу у Мілані, поступившись команді з Південної Кореї.

Джерело: Національна федерація фехтування України

Україна посіла 4 місце на ЧС з фехтування

Українські шаблістки Ольга Харлан, Юлія Бакастова, Аліна Комащук та Олена Кравацька поступилися другому номеру світового рейтингу збірній Південної Кореї з рахунком 32:45

Ми дякуємо за боротьбу нашій олімпійській чемпіонці Ользі Харлан, на чию долю випали неймовірні випробування в останній тиждень, та її подругам по команді. Вони не зламалися, не опустили руки, зробили майже неможливе, бувши 13-м номером світового рейтингу, ще в 1/8 вибили з боротьби господарок чемпіонату італійок (45:33) та сьогодні у валідольному чвертьфіналі одним ударом взяли гору над США (45:44), - повідомили у федерації фехтування України.

Там додали, що команда заробила вкрай важливі очки для відбору команди на Олімпійські ігри у Парижі.

Нагадаємо, що раніше цього дня українки поступилися у півфіналі першому номеру світового рейтингу та чемпіонками Європейських ігор-2023 представницям Франції.

Перед цим вони пройшли до півфіналу перемігши американок з рахунком 45:44.

Лідерці збірної України Ользі Харлан дали дозвіл виступати у жіночому командному турнірі, призупинивши дискваліфікацію, яку українська отримала, відмовившись від рукостискання з нейтральною росіянкою Анною Смірновою.

Україна вимагає позбавити Смірнову нейтрального статусу

Національна федерація фехтування України повідомила, що звернулася до Міжнародної федерації фехтування (FIE) з вимогою виключити російську шаблістку Анну Смірнову зі списку нейтральних спортсменів.

Причиною цього є невідповідність Смірнової нейтральному статусу, оскільки в чоцмережах вона відкрито демонструє вербальну і невербальну підтримку російської армії.

Там додали, що не вперше до списку нейтральних атлетів потрапляють особи, які "діють всупереч миротворчій місії олімпійського руху, демонструючи відкриту та активну підтримку злочинного геноциду солдат російської армії на українській землі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?