Прецедент Харлан. Україна вимагає позбавити нейтрального статусу росіянку Смірнову
Категорія
Спорт
Дата публікації

Прецедент Харлан. Україна вимагає позбавити нейтрального статусу росіянку Смірнову

Прецедент Харлан. Україна вимагає позбавити нейтрального статусу росіянку Смірнову
Джерело:  online.ua

Федерація фехтування України вимагає позбавити російську фехтувальницю Анну Смірнову нейтрального статусу.

Джерело: Національна федерація фехтування України

Україна вимагає позбавити російську фехтувальницю Смірнову нейтрального статусу

Федерація фехтування України подала відповідну заяву.

Федерація фехтування України звернулася до Міжнародної федерації фехтування (FIE) з вимогою виключити російську шаблістку Анну Смірнову зі списку нейтральних спортсменів через невідповідність останньої цьому статусу і негайно усунути її від участі у змаганнях під егідою FIE.

Активність Анни Смірнової в Instagram, де вона відкрито демонструє вербальну і невербальну підтримку російської армії, яка є символом і реалізатором агресії проти України, свідчить, що вона аж ніяк не нейтральна спортсменка і ніколи не була такою.

У зверненні Національна федерація фехтування України зазначає, що це не перший випадок, коли у список нейтральних спортсменів потрапляють особи, які "діють всупереч миротворчій місії олімпійського руху, демонструючи відкриту та активну підтримку злочинного геноциду солдат російської армії на українській землі".

Федерація наполягає, щоб Виконавчий комітет FIE переглянув процес надання нейтрального статусу і зробив його більш ефективним та прозорим для всіх членів FIE.

Прецедент Харлан на Чемпіонаті світу з фехтування у Мілані

27 липня українську шаблістку Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані за відсутність "прояву поваги" до росіянки після перемоги у двобої.

Харлан на старті турніру перемогла росіянку Анну Смірнову та після завершення бою відмовилася тиснути їй руку.

Дискваліфікація триватиме 60 днів.

Хоча за свою команду Ольга зможе виступати. Вчора українська жіноча збірна з фехтування на чолі з Харлан перемогла італійську команду на ЧС-2023.

Також українська шаблістка отримала автоматичний допуск до Олімпійських ігор 2024 в Парижі.

А обов'язкове рукостискання між українськими та російськими спортсменами скасовано.

Міжнародний олімпійський комітет заявив про солідарність з українськими спортсменами та закликав міжнародні федерації проявляти чутливість, коли змагаються українські та російські спортсмени (в нейтральному статусі).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?