"Чорну картку" для української фехтувальниці Харлан не скасовано: що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

"Чорну картку" для української фехтувальниці Харлан не скасовано: що це означає

"Чорну картку" для української фехтувальниці Харлан не скасовано: що це означає
Джерело:  online.ua

Дискваліфікація Ольги Харлан призупинена, але не скасована. Міжнародна федерація фехтування (FIE) вважає "чорну картку" за відмову тиснути руку росіянці після поєдинку правомірною.

Джерело: FIE

FIE все-таки дискваліфікувала Харлан 

При цьому українка виступить на ЧС-2023 у командних змаганнях.

Фото: FIE

Міжнародна федерація фехтування не скасувала дискваліфікацію українки Ольги Харлан. Однак дозволить їй виступити у команді на ЧС-2023.

Це остаточне рішення FIE.

Ми ретельно обговорили це питання та рішення, і ми зустрілися з пані Харлан, — сказав тимчасовий президент FIE Еммануель Каціадакіс. Це також не дає забути про чуйність і розуміння нашим членам і всім спортивним федераціям, оскільки світ стикається з величезними викликами.

Представники FIE провели разом з Ольгою Харлан спеціальну пресконференцію у Мілані після дискваліфікації українки. Ольга Харлан зможе виступити за Україну в командних змаганнях на чемпіонаті світу.

Що означає дискваліфікація Ольги Харлан 

Міжнародна федерація фехтування заявила, що після тривалого розгляду інциденту вважає "чорну картку" для українки такою, що відповідає усім правилам. Однак після консультацій з МОК вирішила дозволити Харлан змагатися на чемпіонаті світу для дотримання «олімпійського духу».

Ольга Харлан подякувала представникам FIE за призупинення дискваліфікації, що дасть змогу виступити за Україну на чемпіонаті світу.

Я вдячна за це рішення. Найважливіша річ для атлета зараз – мати змогу виступати, для сім'ї, для команди, країни і людей, які мене підтримують. За ці кілька складних днів, я вдячна за усю підтримку з усього світу, – сказала Ольга.

Україна у день дискваліфікації подала апеляцію на це рішення. Поки невідомо, чи його розглянули – і відхилили. Чи "призупинили" дискваліфікацію саме до моменту розгляду апеляції.

Змагання в особистому турнірі на чемпіонаті світу уже завершилися. "Призупинена" дискваліфікація не дасть Ользі Харлан змоги виступити саме в них – лише у командному турнірі.

За правилами FIE, "чорна картка" карається відсторонення терміном на 60 днів. Упродовж наступних двох місяців – до кінця вересня – буде один міжнародний турнір для шаблістів.

Нагадаємо, Харлан на старті турніру перемогла росіянку Анну Смірнову (15:7). Після завершення бою українка відмовилася тиснути руку Смірновій, пропонуючи "стукнутися" зброєю. Не отримавши відповіді, фехтувальниця залишила доріжку.

Смірнова подала протест проти Харлан через відсутність "прояву поваги" і понад 50 хвилин перебувала на доріжці після матчу. Згідно правил Міжнародної федерації фехтування, це порушення карається чорною карткою — дискваліфікацією з турніру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?