Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від МОК на Олімпіаду-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від МОК на Олімпіаду-2024

Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від МОК на Олімпіаду-2024
Джерело:  online.ua

28 липня офіційно стало відомо, що лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету на Олімпіаду-2024.

Джерело: Вадим Гутцайт

Харлан отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024

Очільник Міністерства молоді та спорту Вадим Гутцайт опублікував лист президента МОК до відомої української шаблістки.

Рішення про надання Харлан автоматичної кваліфікації на Олімпіаду-2024 було ухвалене після скандальної дискваліфікації, яку отримала українка на чемпіонаті світу.

Ольга перемогла нейтральну фехтувальницю з Росії Анну Смірнову, проте відмовилася від рукостискання з нею.

Дискваліфікація позбавила Харлан можливості продовжити виступи на чемпіонаті світу не лише в особистому, але й в командному турніру - її термін складає 60 днів.

Після цього українська сторона подала апеляцію на рішення у Міжнародну федерацію фехтування, а згодом на рівні НОК звернулася до Міжнародного олімпійського комітету з метою посприяти скасуванню цього рішення.

У тексті листа вказано, що фехтувальниця отримає автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024: у разі, якщо не зможе відібратися туди через відбіркову систему.

Враховуючи вашу унікальну ситуацію, МОК надасть додаткову квоту вам на Олімпіаду у Парижі, якщо ви не зможете відібратися у період, що залишився. Робимо цей унікальний виняток ще й через процеси, які тривають, ніяк не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через дискваліфікацію", - йдеться в листі президента МОК до Ольги Харлан.

Це рішення означає, що українська шаблістка уп'яте поспіль виступить на Олімпіаді.

Що відомо про попередні успіхи Ольги Харлан

На перших трьох Олімпійських іграх Харлан здобула чотири медалі: "золото" та "срібло" (в командному турнірі) та дві "бронзи" (в особистому).

Однак, що важливо розуміти, до командного турніру українська команда шаблісток ще повинна відібратися.

Загалом ліцензія Харлан - 22-а для України на Олімпіаду-2024. І перша саме у фехтуванні - жоден з представників у цьому виді спорту ще не мав можливості відібратися на Ігри-2024.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?