Україна готує апеляцію на дискваліфікацію Ольги Харлан з чемпіонату світу з фехтування
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна готує апеляцію на дискваліфікацію Ольги Харлан з чемпіонату світу з фехтування

Україна готує апеляцію на дискваліфікацію Ольги Харлан з чемпіонату світу з фехтування
Джерело:  online.ua

Федерація фехтування України оскаржить рішення про дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан на чемпіонаті світу.

Джерело: президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев в ефірі телемарафону

Реакція України на дискваліфікацію Харлан

Ми повністю підтримуємо Ольгу Харлан у цій ситуації. Я якраз перебуваю на чемпіонаті світу, і ми готуємо протест. Будемо оскаржувати це рішення, тому що безпосередньо суддя, який судив цей поєдинок, він не давав чорної картки і не дискваліфікував її (Ольгу Харлан, - ред.). Це вже потім почались «підкилимні ігри». Ця дискваліфікація з’явилась уже після того, як визначилась наступна суперниця [Ольги Харлан], навіть був призначений суддя на наступний бій, - сказав Ілляшев.

Він сподівається, що розгляд апеляції завершиться днями, проте Харлан вже не повернуть на ці змагання.

У цьому випадку ми будемо намагатись досягнути того, щоб скасували цю чорну картку, дискваліфікацію, яка потягне за собою неможливість її виступу в командних змаганнях, які будуть за кілька днів у Мілані. А нам важливо, аби наша команда виступала. Так званих «нейтральних» спортсменів у командних змаганнях усе одно не буде, - сказав він.

Чому Харлан дискваліфікували

27 липня під час чемпіонату світу з фехтування у Мілані, Міжнародна федерація фехтування (FIE) дискваліфікувала українку Ольгу Харлан після того, як вона відмовилася потиснути руку фехтувальниці з РФ Анні Смирновій.

Харлан перемогла Смірнову з рахунком 15:7, проте руку їй не потиснула, натомість запропонувавши "постукатися" зброєю. Відповідно до правил FIE, відсутність прояву поваги карається дискваліфікацією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?