Тенісистка Світоліна підтримала вчинок Харлан
Категорія
Спорт
Дата публікації

Тенісистка Світоліна підтримала вчинок Харлан

Тенісистка Світоліна підтримала вчинок Харлан
Джерело:  online.ua

Перша ракетка України Еліна Світоліна підтримала українську фехтувальницю Ольгу Харлан, яку дискваліфікували з чемпіонату світу за відмову тиснути руку росіянці Смирновій.

Джерело:  Еліна Світоліна

Тенісистка Світоліна підтримала вчинок Харлан

Ми не тиснемо руки російським та білоруським спортсменам. Це наша позиція. Закликаю міжнародні спортивні організації та федерації поважати наше рішення. Вся наша любов та повага – Ользі Харлан, - зазначила Світоліна.

Чому дискваліфікували Харлан

На Чемпіонаті світу з фехтування українську спортсменку Ольгу Харлан дискваліфікували через те, що вона відмовилася потиснути руку своїй російській суперниці Ганні Смирновій після їхнього поєдинку.

Ольга Харлан, яка є чотириразовою чемпіонкою світу, заявила два тижні тому в інтерв'ю агентству AFP, що не збирається тиснути руку російській фехтувальниці у разі змагання з нею. Її відмова привітати суперницю після поєдинку призвела до дискваліфікації на цьому чемпіонаті.

Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці і я діяла своїм серцем. Тому, коли я почула, що мене хочуть дискваліфікувати, зняти зі змагань, дати чорну картку, то це мене вбило. Я кричала від болю, але потім почала оживати, тому що ви, тому що ваші повідомлення, сторіс — це шалена підтримка. І особливо підтримка, від наших бійців, якій нас захищають, — сказала фехтувальниця у зверненні після дискваліфікації.

Ситуація з дискваліфікацією української фехтувальниці Ольги Харлан викликала запеклі реакції серед українських уболівальників та фанатів фехтування. На сторінці Міжнародної федерації з фехтування у Facebook під кожним повідомленням було залишено сотні коментарів з боку українців, які вимагали повернути Харлан на змагання та звинувачували федерацію у підтримці тероризму.
Крім того, тренер збірної України з фехтування, Наталія Конрад, повідомила, що напередодні бою Ольги Харлан з російською фехтувальником Анною Смирновою Міжнародна федерація фехтування без попередження внесла зміни до правил, що, можливо, вплинуло на суддівство чи результат поєдинку.

Після бою потрібно віддати «салют» і потиснути руку. Але коли були чинними правила щодо COVID-19, то достатньо було дотику зброєю. Наскільки мені відомо, вчора, 26 липня, було екстрене засідання FIE, і вони скасували це правило, нікому про це не сказавши.

За її словами, команда «нейтральної» спортсменки Смірновой написала протест до FIE після того, як Ольга запропонувала росіянці зброю, але відмовилась від рукостискання. Тоді Ользі висунули ультиматум — або рукостискання, або дискваліфікація.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?