Це щось неймовірне. Ольга Харлан звернулася до усіх українців після рішення МОК
Категорія
Спорт
Дата публікації

Це щось неймовірне. Ольга Харлан звернулася до усіх українців після рішення МОК

Це щось неймовірне. Ольга Харлан звернулася до усіх українців після рішення МОК
Джерело:  online.ua

Відома українська шаблістка Ольга Харлан зізналася, що вражена новиною про те, що Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення про її автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024 у Парижі. Спортсменка щиро подякувала усім українцям, спортивним посадовцям, а також бійцям ЗСУ, які стали на її захист у цій ситуації.

Джерело: Ольга Харлан

Харлан відреагувала на рішення МОК й подякувала українцям

За словами спортсменки, після неочікуваного рішення про дискваліфікацію вона відчувала нестерпний біль та розпач й думала, що залишилася одна.

Ольга Харлан не могла навіть уявити, що за її права почне боротися вся Україна.

А потім встає ціла багатомільйонна країна Героїв на твій захист і змінює все у твоєму житті.Я знала чим ризикую, але не очікувала, що це сколихне усе українське суспільство і всі долучаться до боротьби разом зі мною! Те що, відбувається зараз, точно увійде в історію. Це щось неймовірне, - написала Харлан.

Шаблістка щиро дякує всім, хто допоміг змінити хід цієї історії й виборов справедливе рішення.

Дякую кожному з вас! Дякую кожній організації моєї любої України, хто став поруч зі мною! Дякую кожному, хто долучився та зробив свій важливий внесок в це рішення - НОК, Мінспоспорту, Вадиму Марковичу Гутцайту у спілкуванні з FIE та МОК. Українські та міжнародні медіа, які розповсюдили максимально інформацію! - наголосила вона.

Ольга Харлан також звернула увагу на те, що МОК дасть їй можливість виступити на Олімпійських Іграх у Парижі 2024, незалежно від того, як завершиться її кваліфікація.

За таке рішення вона також вдячна президенту МОК Томасу Баху.

Ви всі, мої любі, стали за мене, ДЯКУЮ кожному! А наші бійці ЗСУ - то взагалі любов! Назавжди, - підсумувала шаблістка.

Що відомо про скандальну дискваліфікацію Ольги Харлан

Ольга перемогла нейтральну фехтувальницю з Росії Анну Смірнову, проте відмовилася від рукостискання з нею.

Дискваліфікація позбавила Харлан можливості продовжити виступи на чемпіонаті світу не лише в особистому, але й в командному турніру — її термін складає 60 днів.

Після цього українська сторона подала апеляцію на рішення у Міжнародну федерацію фехтування, а згодом на рівні НОК звернулася до Міжнародного олімпійського комітету з метою посприяти скасуванню цього рішення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?