Нормандська зустріч: Зеленський відреагував на плани Путіна обговорити газ
Категорія
Політика
Дата публікації

Нормандська зустріч: Зеленський відреагував на плани Путіна обговорити газ

Нормандська зустріч: Зеленський відреагував на плани Путіна обговорити газ
Джерело:  Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що не суміщає питання війни на Донбасі та газу напередодні переговорів з РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, він все ж припускає обговорення газу на особистій зустрічі з президентом Володимиром Путіним.

"Для мене важливо, щоб газове питання було питанням самим по собі. Незалежно від бажання обох сторін, воно не повинно бути жодним чином пов'язане з Донбасом. Хоча я не виключаю, що транзит газу також розглядатиметься у "нормандському форматі", - вважає Зеленський.

Президент додав, що "Північний потік-2" завдав певної шкоди позиції української сторони на переговорах. Думку ЄС про відсутність політики у питанні газогону він назвав хибною.

"Однак якщо вдасться закрити новий транзитний договір строком до десяти років, і європейці допоможуть Україні в цьому, а Росія буде не проти, то аргумент про те, що це економічний проєкт, матиме сенс. Поки що це є безпідставним твердженням", - пояснив державний лідер.

Зеленський стане учасником переговорів у "нормандському форматі" 9 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський заявив, що не збирається починати нову війну на Донбасі у разі зриву поновленого врегулювання. Втім, він визнав - в Україні є "багато гарячих голів", які хочуть повернути ОРДЛО силою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?