Нормандський саміт можуть раптово відкласти - названо причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Нормандський саміт можуть раптово відкласти - названо причини

Нормандський саміт можуть раптово відкласти - названо причини

Переговори лідерів країн "нормандського формату" можуть відтермінувати з весни пізніші дати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами українського міністра закордонних справ Вадима Пристайко, президенти Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін та канцлерка Ангела Меркель можуть не зустрітися у квітні, як планувалося.

Топ-дипломат наразі перебуває у Мюнхені, де проходять заходи конференції з безпеки. Він пояснив, що на цій платформі не зустрічатимуться очільники МЗС "нормандського формату", хоча така можливість розглядалася напередодні.

Утім, міністр контактують поміж собою окремо. Так, Пристайко зустрівся з німецьким колегою Гайко Маасом.

"Головна мета цих переговорів – зустріч лідерів нормандської четвірки в квітні... Лідери обов’язково зустрінуться", - пояснив він.

Дипломат зазначив, що головне питання зараз - домовленості, які можуть опрацювати лідери під час переговорів.

Згаданий Маас також підтвердив, що домовляється з іноземними міністрами щодо зустрічі на лідерському рівні.

Нагадаємо, востаннє "нормадська четвірка" збиралася 9 грудня 2019 року в Парижі. За даними Офісу президента України, Київ зацікавлений в обговоренні місцевих виборів в ОРДЛО. Загальне голосування попередньо готується на жовтень.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр ФРН Гайко Маас за підсумками зустрічі з українським колегою оголосив, що Берлін розцінює Мінські домовленості як єдиний шлях врегулювання війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?