Завершення війни на Донбасі - Німеччина назвала єдиний шлях
Категорія
Політика
Дата публікації

Завершення війни на Донбасі - Німеччина назвала єдиний шлях

Завершення війни на Донбасі - Німеччина назвала єдиний шлях
Джерело:  online.ua

Міністри закордонних справ України та Федеративної Республіки Німеччина - Вадим Пристайко та Гайко Маас - зустрілися на полях Мюнхенської конференції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter-акаунт німецького дипломата.

За його словами, офіційний Берлін цілком стоїть на стороні українського партнера. Німеччина підтримуватиме Київ у боротьбі за мир.

Західні союзники бачать у Мінських домовленостях єдиний шлях для врегулювання ситуації.

"Щоб домогтися політичного рішення, потрібно реалізовувати Мінські домовленості, довіру для цього створює "нормандський формат", - зазначив Маас.

Нагадаємо, лідери "нормандської четвірки" зустрілися в Парижі 9 грудня 2019 року. Вони обгвоорили першочергові шляхи для припинення конфронтації, а також попередньо узгодили нову зустріч навесні 2020 року.

Після цього контакти поміж чотирма країнами продовжилися на різних рівнях - від дипломатичного до найвищого.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський агресор, судячи з усього, не налаштований на мир в Україні. Бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" завдали 13 ударів протягом останньої доби, що говорить про нове загострення. Один військовослужбовець отримав поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?