Норвегія стала найбільшим постачальником газу до Європи після вторгнення РФ в Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Норвегія стала найбільшим постачальником газу до Європи після вторгнення РФ в Україну

Норвегія стала найбільшим постачальником газу до Європи після вторгнення РФ в Україну
Джерело:  online.ua

Норвегія стала найбільшим постачальником газу до Європи після вторгнення Росії до України.

Джерело: головний виконавчий директор Petoro Крістін Крагсет

Норвегія постачає найбільше газу до Європи

Як зазначено у статті, цей підхід дозволив заробити понад 50 мільярдів доларів від видобутку нафтових та газових ресурсів, що перевищує звичайний рівень доходів у понад п'ять разів.

Компанія Petoro, відповідальна за управління фінансової частки Норвезької держави в 36 нафтогазових родовищах, що розробляються, оголосила про прибуток, що перевищує результати минулого року на 342 мільярди крон. У 2022 році видобуток природного газу досяг рівня 109 мільйонів стандартних кубометрів на день, що на 7% перевищує аналогічний показник року тому.

Минулого року Норвегія стала найбільшим постачальником природного газу до Європи, покриваючи зараз 30% потреб континенту в цьому ресурсі.

Завдяки довгостроковим зусиллям на норвезькому шельфі ми змогли значно збільшити постачання газу до Європи. Збільшення видобутку на кількох родовищах дозволило нам досягти цього результату, - зазначила Крагсет.

Що відомо про норверзьку нафту

Норвезька нафтогазова компанія Equinor отримала рекордний скоригований операційний прибуток у розмірі 74,9 млрд доларів за 2022 рік, що більш ніж удвічі перевищує попередній максимум.

Раніше повідомлялось, що Норвегія планує виділити Україні понад 6 млрд євро допомоги протягом 5 років за рахунок нафтогазових доходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?