Нова експертиза показала збитки Роттердам+. Раніше САП відмовилась від розслідування
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нова експертиза показала збитки Роттердам+. Раніше САП відмовилась від розслідування

Нова експертиза показала збитки Роттердам+. Раніше САП відмовилась від розслідування
Джерело:  online.ua

Справа щодо умисного завищення ціни вугілля й електроенергії за формулою "Роттердам+" поповнилася результатами нової експертизи. Згідно з підсумками цього аналізу, український бюджет втратив до 40 мільярдів гривень через реалізацію схеми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр протидії корупції.

За оприлюдненими даними, підсумки експертизи розкрили під час розгляду скарги в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду. Питання було пов'язане з рішенням про закриття справи "Роттердам+", таке рішення ухвалив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко.

"Експертиза, проведена незалежним експертом за ініціативи органу досудового розслідування, підтвердила документально та розрахунково завищення фактичної вартості електроенергії протягом травня 2016 року-червня 2019 року у розмірі 39,9 мільярда гривень", - оголосив адвокат Віктора Чумака Олексій Бойко.

Згідно з новими даними, експертизу провели незадовго до закриття справи.

Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про ухвалення рішення щодо справи "Роттердам+" через відсутність результатів експертизи Служби безпеки України з приводу збитків для держави.

Тим часом представники НАБУ виступили з попередженням про оскарження прокурорського вердикту.

Варто звернути увагу, що формула втратила чинність з 1 липня цього року у зв’язку з переходом України на новий ринок електроенергії.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні добігає кінця досудове розслідування щодо резонансної справи"Роттердам+", однак Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала невтішні новини. За словами прокурора САП Віталія Пономаренка, недостатність доказів продемонструвало розслідування у 3,5 роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?