Нова очільниця МОЗ Зоряна Скалецька виступила з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Нова очільниця МОЗ Зоряна Скалецька виступила з важливою заявою

Нова очільниця МОЗ Зоряна Скалецька виступила з важливою заявою

Нова очільниця Міністерства охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що для запуску реформи лікарень у 2020 році ще багато не зроблено, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

Варто зазначити, що реформа запроваджується поетапно.

Другий етап має розпочатися з 1 січня 2020 року, тоді за законом "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" усі медзаклади України, а не тільки поліклініки та амбулаторії, мають перейти на нову систему.

"Щоб з 2020 року медзаклад – лікарня – зміг отримати фінансування від держави, він повинен стати комунальним неприбутковим підприємством (КНП) та підписати договір з Національною службою здоров'я України", - сказано в повідомленні.

Скалецька наголосила, що "ще не все населення України покрите первинкою". Тобто не всі українці підписали декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. За її словами, лише 28 мільйонів осіб мають такі декларації.

"Необхідно відпрацювати всі механізми, аби не 28 млн лише мали доступ до лікаря первинки", – пояснила очільниця МОЗ.

За її словами, питання фінансування медгалузі вже відпрацьовується разом з Мінфіном.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ексвиконувачка обов’язків міністерки охорони здоров’я  Уляна Супрун заявила, що вважає корисною роботу МОЗ  і свої поради про здоров’я попри докори глави держави Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?