Нова потенційна вакцина проти COVID-19 перевершила усі сподівання вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Нова потенційна вакцина проти COVID-19 перевершила усі сподівання вчених

Нова потенційна вакцина проти COVID-19 перевершила усі сподівання вчених
Джерело:  online.ua

Науковці із різних куточків світ продовжують робити все можливе та неможливе, аби знайти насправді потужну вакцину проти COVID-19. Старання наукової спільноти не були даремними, оскільки вакцина вчених з Вашингтонського університету несподівано для всіх показала дуже високий рівень антитіл під час тестування на мишах та приматах. За словами дослідників, рівень формування нейтралізуючих антитіл у піддослідних був у 10 разів вищим ніж у тих людей, які перехворіли на коронавірусну інфекцію. Що також важливо розуміти, нова потенційна вакцина викликала хороший клітинний імунітет та продемонструвала здатність захищати від мутованих версій коронавірусу SARS-CoV-2, передає ONLINE.UA з посиланням на видання Cell.

"Під час тестування вакцини на приматах виявилось, що вона провокує вироблення антитіл, які націлені на різні ділянки спайкового білка SARS-CoV-2. Це означає, що цей препарат не боїться мутації вірусу та може захистити від різноманітних штамів COVID-19. Також клітини приматів почали відповідати на збудник коронавірусної інфекції. Тобто вакцина може виявитись стабільно-дієвою, адже провокує формування імунної пам'яті", — йдеться в матеріалі.

За словами науковців, до складу вакцини входять білкові наночастинки, які містять 60 копій рецептор-зв'язуючого домену спайкового білка. Не можна не звернути увагу на те, що молекулярна структура вакцини фактично імітує структуру вірусу, в результаті чого організм отримує можливість утворити потужну імунну відповідь. Що цікаво, для щеплення достатньо лише однієї маленької дози, а для зберігання препарату не потрібно жодних особливих умов. Саме тому ця вакцина у майбутньому може стати доступною для усіх країн світу.

"Ми сподіваємось, що наша робота може допомогти у боротьбі цією пандемією, яка завдає стільки шкоди світові. Ефективність, стабільність та технологічність цього кандидата на вакцину відрізняють його від багатьох інших досліджуваних", – наголосив винахідник технології вакцини Ніл Кінг.

Варто зазначити, що розробники вже почали активно готуватися до запуску пілотних клінічних досліджень.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно російська вакцина потрапила у чорний список Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?