Нова влада Молдови звернулась до України з незвичним проханням
Категорія
Світ
Дата публікації

Нова влада Молдови звернулась до України з незвичним проханням

Нова влада Молдови звернулась до України з незвичним проханням
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Новий глава МВС Молдови Андрей Нестасе звернувся до влади України з проханням посприяти у встановленні місця перебування Володимира Плахотнюка та Ілана Шора – двох молдовських олігархів, які втекли з Кишинева після зміни влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Ми всі знаємо, що Плахотнюк і Шор – партнери, партнери по бізнесу, партнери в політиці, партнери в узурпації влади. І вони мають відповісти за свої вчинки. Кажуть, що їх немає у країні. Але в МВС Молдови, в прикордонній поліції немає даних про те, що вони залишили територію Молдови», – заявив Нестасе сьогодні з трибуни місцевого парламенту.

На думку міністра, «вони навряд чи залишилися в країні, є всі підстави вважати, що вони за кордоном».

«Є два варіанти – або вони поїхали через Придністров’я в Україну. І в цьому випадку ми просимо українську владу посприяти і сказати нам, чи в’їхали вони в Україну через придністровську ділянку кордону, яку не контролює молдовська влада. Або ж вони поїхали через так званий коридор для бандитів, який самі створили для себе й неодноразово користувалися ним протягом останніх років», – заявив Нестасе.

Крім того, новий глава МВС Молдови вніс подання до парламенту Молдови про скасування депутатської недоторканності олігарха Володимира Плахотнюка.

«Я вважаю, що Плахотнюка і Шора необхідно притягнути до кримінальної відповідальності за узурпацію влади та скоєння злочину з захоплення державних установ країни», – сказав Нестасе.

Відомо, що  минулої п’ятниці, відразу після того, як Демократична партія оголосила про перехід в опозицію, Плахотнюк і його найближче оточення залишили Молдову. Протягом кількох годин із аеропорту Кишинева вилетіло кілька чартерних рейсів, у тому числі в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?