Політична криза в Молдові завершилась неочікуваним результатом
Категорія
Світ
Дата публікації

Політична криза в Молдові завершилась неочікуваним результатом

Політична криза в Молдові завершилась неочікуваним результатом
Джерело:  Newsmaker

На сайті Демократичної партії Молдови з'явилось підтвердження, що її лідер – найбагатша людина країни Володимир Плахотнюк вилетів за кордон. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання Newsmaker, олігарх виїхав «до своєї сім’ї у Швейцарію». В ДПМ обіцяють, що через кілька днів їхній голова обов’язково повернеться.

«Демократична партія повідомляє, що її голова Володимир Плахотнюк виїхав з Молдови до своєї сім'ї, яка проживає за кордоном у Швейцарії. Ми закликаємо ЗМІ не спекулювати з цього приводу і не маніпулювати громадською думкою, оскільки пан Плахотнюк виїхав лише на кілька днів», – стверджується в повідомленні.

Вчора ввечері молдовські телеканали транслювали прямі репортажі з кишинівського аеропорту: як Плахотнюк і наближені до нього чиновники та бізнесмени поспіхом залишають країну. Повідомляється, що з Кишинева в п’ятницю ввечері вилетіло кілька чартерних літаків. Вони приземлилися в Москві, Одесі, Лондоні, Києві і Стамбулі. Це сталося одразу після того, як уряд Демпартії оголосив про свою відставку, а сама Демократична партія – про перехід в опозицію.

За даними преси, з Молдови вилетів бізнесмен Ілан Шор, якого свого часу підозрювали в розкраданні одного мільярда доларів з бюджету країни. В той же час, інший молдовський політик – Ренато Усатий, який тривалий час переховувався в Москві, сьогодні повідомив, що найближчим часом повернеться у Кишинів.

Нагадаємо, що кілька днів тому в Молдові розпочалась політична криза між парламентом та президентом з одного боку, та впливовою Демократичною партією на чолі з олігархом та колишнім прем’єр-міністром країни Володимиром Плахотнюком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?