Нове призначення в команді Трампа: стало відомо про загрозу для Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Нове призначення в команді Трампа: стало відомо про загрозу для Росії

Нове призначення в команді Трампа: стало відомо про загрозу для Росії

Новий радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки генерал-лейтенант Герберт Макмастер  може становити загрозу Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Ярослава Шимова на "Радіо Свобода".


"Останнім часом Макмастер обіймав посаду директора Центру інтеграції бойових можливостей сухопутних військ США. Генерал брав участь в декількох військово-аналітичних проектах, в тому числі пов'язаних з оцінкою бойових можливостей російської армії. Під час виступу в Сенаті в квітні 2016 року він попередив законодавців, що досвід бойових дій в Україні показує: російська армія досягла високого технологічного рівня в веденні операцій за участю літаків-безпілотників, в області кібероперацій і електронної війни", - йдеться в матеріалі.


Читайте також: "Медовий місяць" Трампа з Путіним не відбувся, Росія взялася за старе - екс-глава МЗС України


"Він також заявив, що Росія має більш ефективні артилерійські системи і боєприпаси, ніж Сполучені Штати. Виступаючи у вашингтонському Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у травні минулого року, Герберт Макмастер зробив висновок про те, що метою російської гібридної стратегії є спроба "підірвати систему безпеки в Європі, що склалася після холодної війни, економічний і політичний порядок в Європі і замінити його чимось, що більш відповідає російським інтересам", - продовжив Шимов.


"Критичне ставлення до політики Москви відрізняє нового радника з національної безпеки від його шефа - президента і верховного головнокомандуючого Дональда Трампа, - вважає журналіст. - Це не єдина проблема, яка може встати перед генералом на новій посаді. Для початку йому доведеться привести в порядок апарат ради національної безпеки (РНБ), який, як стверджує з посиланням на свої джерела "Нью-Йорк таймс", після короткого, але бурхливого правління Майкла Флінна перебуває в стані розброду і невпевненості. Тут ефективними помічниками Макмастера можуть стати відставний генерал Кіт Келлогг, призначений главою апарату РНБ, і впливові співробітники Дерек Харві і Джоел Рейберн - колишні товариші по службі Макмастера по Іраку. Проте, як зазначають ЗМІ і аналітики, Герберту Макмастеру доведеться в Вашингтоні нелегко, оскільки він абсолютно позбавлений політичного досвіду. в команду Дональда Трампа він приходить як висококваліфікований фахівець "з боку": генерал ніяк не брав участі в передвиборній кампанії нинішнього президента і до сих пір не був відомий контактами з Трампом і його оточенням".


Як повідомляв ONLINE.UA,  екс-радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого через скандал з повідомленнями про його контакти з послом Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?