Нове відео про палац Путіна спростувало версію Кремля про недобудований готель
Категорія
Світ
Дата публікації

Нове відео про палац Путіна спростувало версію Кремля про недобудований готель

Нове відео про палац Путіна спростувало версію Кремля про недобудований готель
Джерело:  online.ua

Російські пропагандисти зняли своє відео про палац Путіна в Геленджику, в якому спробували переконати суспільство, що це не резеденция президента Росії, а недобудований готель. Вони показали, що в будівлі замість розкішних апартаментів Путіна голі бетонні стіни і обстановка далеко не царська. Зараз "палац" нібито належить транспортній компанії, але власники "просили не називати їх імен, побоюючись, що ця історія вдарить по родичах". Безпольотну зону і заборону на зйомку на території палацу пропагандисти пояснили тим, що поруч знаходиться "військовий об'єкт - будівля прикордонної служби". З спростуванням розслідування ФБК опозиціонера Олексія Навального виступив також головний редактор Mash Максим Іксанов - він провів екскурсію по скандальному об'єкту, яку йому нібито організував представник технічного нагляду, який стежить за його зведенням. Але, як виявилося, Іксанов живе в будинку, що належить Управлінню справами президента і працює на адміністрацію Путіна, що, як вважають експерти The Insider, не дає підстав вірити в правдивість його відео. Спростовує версію Кремля про недобудований готель на місці палацу Путіна і відео 2011 року, на якому показано, що ворота з золоченим двоголовим орлом там все ж були, однак їх демонтували. Його опублікувало видання Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"Це фрагмент відео, знятого в лютому 2011 року активістами "Екологічної вахти по Північному Кавказу", які разом з журналістами опинилися на території споруджуваного "палацу Путіна". У кадр потрапили і масивні ворота з двоголовим орлом. На відео з "палацу", яке 29 січня показав телеграм-канал Mash, парадний вхід без воріт. Немає і копії Царського орла з короною Зимового палацу, про яку говорив Навальний у своєму розслідуванні. У 2011 році, згідно зі свідченнями очевидців, всі ці атрибути були на місці ", - прокоментували автори нове відео про палац Путіна.

Як відомо, нещодавно журналісти оприлюднили нові дані про палац Путіна. Згідно них, його будували в 2006-2007 роки, а сам Путін бував в цій резиденції лише кілька разів. Представники медіа дізналися, що скандально відому аквадискотеку побудували фірми «Боронд» і «Аквастрой», які досить часто виконують замовлення для управління справами російського президента. Що цікаво, схожий світломузичний фонтан (його струменя танцюють і підсвічуються під треки Кайлі Міноуг і французький шансон) розмістили і в іншому місці резиденції, на території шато в селищі Дивноморське. Журналісти стверджують, що в маєтку є дві аквадискотеки. Власника шато поки не змогли встановити, але цю будівлю називають "Діминою дачею", а побудували її в роки президентства Дмитра Медведєва.

Важливо відзначити, що за даними ФБК розкішний палац Путіна на мисі Ідокопас в Краснодарському краї, коштує не менше мільярда доларів. Його будівництво фінансували російські олігархи. У розслідуванні Навального палац Путіна називають найбільшим приватним будинком в Росії, його площа порівнянна з територією 39 князівств Монако. У Фонді Навального підкреслюють, що це саме охороняється місце в Росії, фактично держава в державі, і це найбільший путінський секрет, який оберігають сотні, навіть тисячі людей. У фільмі показано, що на території путінського палацу є льодовий палац, церква, чайний будиночок площею 2500 квадратних метрів і підземний тунель з виходом до моря, казино і театр. А поруч розташовані виноградники, шато і устрична ферма. Велика територія навколо палацу, а це 7 тисяч гектарів, за даними ФБК, належить ФСБ. Більш того, всі небо над палацом закрито - там встановлена безпольотна зона. У Кремлі категорично заперечують наявність у Путіна резиденції в Геленджику. Там запевняють, що ніяких палаців, звичайно ж, у Путіна немає, а розслідування Навального називають "нісенітницею і лохотроном".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вже п'ять компаній підтвердили, що палац Путіна є резиденцією президента Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?