Нові переговори по Донбасу: у Кучми озвучили підсумки
Категорія
Події
Дата публікації

Нові переговори по Донбасу: у Кучми озвучили підсумки

Нові переговори по Донбасу: у Кучми озвучили підсумки
Джерело:  online.ua

Тристороння контактна група з Донбасу

прийняла рішення звернутися до Моніторингової місії ООН з прав людини в наданні допомоги по звільненню заручників.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-секретаря представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.



Читайте також: Вибори на Донеччині: в Україні назвали саму реальну дату


"Ситуація з безпекою залишається тривожною і напруженою. Режим припинення вогню повинен бути стійким і тривалим, важкі гармати слід відвести від лінії зіткнення, а СММ ОБСЄ слід підтвердити такий відвід", - написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook.


"Ми наполягаємо: Мінські угоди повинні бути виконані в повному обсязі, включаючи Меморандум від 19 вересня 2014 року. Українська сторона ще раз підтвердила свою позицію про те, що без повного припинення вогню, виведення важких видів озброєнь і військових формувань з території України, без вирішення питання кордону - будь-які розмови про вибори, про закон про особливий статус окремих районів Донбасу не мають практичного рішення", - додала представниця Кучми.


Також за словами Оліфер ведеться робота по звільненню заручників. У зв'язку з цим було прийнято рішення звернутися до Моніторингової місії ООН з прав людини, щоб там виконували посередницькі функції.


"В рамках гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи було прийнято рішення звернутися до Моніторингової місії ООН з прав людини з проханням про те, щоб представники місії стали посередниками у процедурі верифікації відмови громадян, які відмовляються від переміщення на територію ОРДЛО в рамках обміну заручниками і хочуть залишитися на території, підконтрольній української влади. Українська сторона наполягає: для прискорення процесу верифікації необхідно обов'язково залучити до цієї місії Міжнародний Комітет Червоного Хреста", - йдеться в повідомленні.


"В рамках економічної підгрупи триває робота по стабілізації водопостачання Луганської області. Запрацював механізм розрахунку за поставлену в ОРЛО воду, включаючи погашення заборгованості. З початку січня 2017 року на рахунок Попаснянського водоканалу надійшло 20 мільйонів гривень. Слід підкреслити, що погашення заборгованості відбувається виключно в рамках українського законодавства і українського правового поля", - резюмували у Кучми.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше стало відомо, що представники України на переговорах Тристоронньої контактної групи по врегулюванню на Донбасі літають у Мінськ чартерними авіарейсами приватних літаків

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?