Загострення на Донбасі: стали відомі підсумки переговорів в Мінську
Категорія
Події
Дата публікації

Загострення на Донбасі: стали відомі підсумки переговорів в Мінську

Загострення на Донбасі: стали відомі підсумки переговорів в Мінську
Джерело:  interfax.com.ua

Тристороння контактна група по Донбасу закликала до повного припинення вогню в зоні АТО і відведення всіх озброєнь до лінії, позначеної меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA
Як повідомляє ONLINE.UA, про це у своєму Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
За її словами, у тристоронній групі наполягають, щоб СММ ОБСЄ отримала повний доступ для проведення всеосяжного контролю.
"Представники ОРДО зобов'язані забезпечити безпечні умови роботи для ремонтних бригад, які відновлять водо-, газо- та електропостачання в районі Авдіївки. Місто на межі гуманітарної та техногенної катастрофи, вся відповідальність за такий розвиток подій ляже на представників ОРДО", - написала прес-секретар Кучми.

Читайте також: Бо йовиків ДНР запідозрили в страшній провокації, мережа схвильована
"Українська сторона ще раз підкреслює: Меморандум від 19 вересня 2014 року є найважливішою складовою блоку питань з безпеки. Повне і стійке припинення вогню, виведення всіх іноземних військових формувань і важких видів озброєнь з території України, межа - такі передумови для проведення виборів на Донбасі", - підкреслила Оліфер.
Вона також зазначила, що в гуманітарній підгрупі вдалося зблизити позиції щодо звільнення незаконно утримуваних осіб.
При цьому, як передає "Інтерфакс-Україна", спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що контактна група по Донбасу не встановила санкції для порушників перемир'я в районі конфлікту.
"Ні, не передбачено", - заявив він, відповідаючи на відповідне запитання ЗМІ про можливі санкції для порушника перемир'я.
Читайте також: Бо йовику, дотримуйся Мінських угод: в мережі з'явився жорсткий жарт
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російська сторона в Спільному центрі з контролю і координації на Донбасі дала Україні письмові гарантії припинення вогню з боку бойовиків ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?