Нові переговори по Донбасу: у Кучми відзвітували про підсумки
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові переговори по Донбасу: у Кучми відзвітували про підсумки

Нові переговори по Донбасу: у Кучми відзвітували про підсумки
Джерело:  online.ua

В ході переговорів Тристоронньої контактної групи 9 листопада обговорили сильне збільшення кількості обстрілів в зоні АТО на Донбасі, відкриття нового КПВВ, неможливість розведення сил і засобів у Станиці Луганській і вибори на окупованих територіях.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря українського представника в контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.


Керівник СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан представив доповідь, в якій йшлося про збільшення кількості обстрілів на Донбасі більше ніж на третину. "СММ ОБСЄ фіксує різке збільшення кількості обстрілів на Донбасі - більш ніж на третину. Зокрема, це відбувається в районі Широкино, Павлопілю, Авдіївки, Світлодарську. Порушення режиму припинення вогню з боку ОРДЛО відбувається, в тому числі, з використанням артилерії і мінометів - озброєнь, заборонених Мінською угодою", - написала Оліфер.


Читайте також: На Донбасі не вщухає: з'явилися фото розгромлених бойовиками ДНР селищ


На засіданні також було доручено СММ ОБСЄ з СЦКК, українською стороною і бойовиками врегулювати питання безпеки і відкрити контрольний пункт в'їзду-виїзду в Золотому до наступної зустрічі переговорної групи в Мінську 23 листопада.


Прес-секретар Кучми написала, що на переговорах констатували неможливість розведення сил і засобів в населеному пункті Станиця Луганська через обстріли бойовиків. Також в селищі були виявлені свіжі воронки від розриву снарядів автоматичних гранатометів.


Читайте також: Гаряча доба на Донбасі: ЗМІ пишуть про втрати, у штабу свої цифри


В ході переговорів політичної підгрупи українська сторона чітко позначила свою позицію, згідно з якою, вибори на захоплених бойовиками ДНР і ЛНР територіях можуть бути проведені тільки за українським законодавством.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Мінську зірвалося засідання економічної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?