Нові штами коронавіруса зафіксовані вже в 50 країнах. Вони більш заразні раніше відомих
Категорія
Світ
Дата публікації

Нові штами коронавіруса зафіксовані вже в 50 країнах. Вони більш заразні раніше відомих

Нові штами коронавіруса зафіксовані вже в 50 країнах. Вони більш заразні раніше відомих
Джерело:  online.ua

Нові штами коронавіруса стрімко поширюються по світу, а в ВООЗ підтверджують, що випадки зараження новими типами коронавіруса стали частіше фіксувати у людей. Зокрема, "британський" штам коронавіруса виявили вже в 50 країнах, а "африканський" в 20 країнах. У Китаї вже провели дослідження нових штамів і заявили, що вони дійсно заразніші раніше відомих на 10-70%. Про це заявив на прес-конференції 13 січня заступник голови китайського Центру з контролю і профілактики захворювань Фен Цзицзянь, передає ONLINE.UA.

"Останні попередні дослідження мутацій коронавіруса свідчать про те, що їх заразність зросла. Показник вторинної очаговості (SAR, частота нових випадків зараження серед осіб, які контактували з первинними хворими) збільшився, зростання склало від 10 до 70%", - повідомив Фен Цзицзянь.

Він назвав ситуацію з поширенням нового штаму коронавіруса в Великобританії і Європі "важкою", однак нагадав, що поки немає свідоцтв того, що нові мутації призводять до більш високої смертності серед хворих. Також поки не виявлені зміни в антигенних властивостях нових видів коронавірусної інфекції.

"Тобто ситуацій, коли у людей, у яких були вироблені антитіла в результаті зараження або вакцинації, був загублен захист від них, ми також не змогли зафіксувати", - додав фахівець.

Нагадаємо, новий штам коронавіруса почав поширюватися в Великій Британії ще в вересні. За попередніми даними вчених, новий варіант вірусу може бути до 70% більш заразним, ніж попередні. Поки немає підтверджень, що новий штам коронавируса більш смертоносний і вакцина від COVID-19 буде недієвою проти нього. Вчені нагадують, що коронавірус, як і будь-який вірус, постійно мутує, і в даний час дослідникам відомо про принаймні дев'яти групах таких мутацій. Фармкомпанії і фахівці з питань охорони здоров'я стверджують, що вакцини від COVID-19, які вже використовують для вакцинації населення, є дієвими і проти нових штамів коронавируса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий штам коронавіруса виявили в Японії. Він відрізняється від британського та африканського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?