Новий штам коронавіруса виявили в Японії. Він відрізняється від британського та африканського
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий штам коронавіруса виявили в Японії. Він відрізняється від британського та африканського

Новий штам коронавіруса виявили в Японії. Він відрізняється від британського та африканського
Джерело:  online.ua

В Японії виявили новий штам коронавіруса, який відрізняється від мутацій, раніше виявлених у Великій Британії і ПАР. Медики поки не знають, чи є нова мутація більш заразною або небезпечною для здоров'я. Крім того, вченим поки невідомо, чи викликає цей тип інфекції більш важку форму захворювання. На даний момент новий тип коронавіруса діагностували у чотирьох осіб - всі вони недавно повернулися з Бразилії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyodo.

Глава Національного інституту інфекційних захворювань Японії Такаджі Вакіта вже прокоментував появу нового штаму коронавіруса. Він зазначив, що характеристики нової мутації поки ретельно вивчаються. Експерти, за його словами, також з'ясовують, наскільки ефективними виявляться проти нового штаму вакцини і наскільки серйозними можуть бути симптоми захворювання.

"На даний момент немає ніяких доказів того, що новий варіант, виявлений у людей з Бразилії, має високу інфекційність", - уточнив Вакіта.

Він додав, що всі заражені новим типом коронавіруса прилетіли в аеропорт Токіо 2 січня. У всіх з них були різні симптоми - 40-річний чоловік мав проблеми з диханням, 30-річна жінка скаржилася на головний біль і біль у горлі, у підлітків відзначили лихоманку, а у четвертої хворої симптоми були відсутні.

Влада Японії допускає, що через появу нового штаму коронавіруса доведеться посилювати карантин і надзвичайний стан в країні, які були введені в зв'язку з поширенням британського і південноафриканського штамів коронавіруса.

Як відомо, станом на 10 січня в Японії було виявлено 288 тисяч хворих на коронавірус з початку пандемії, з них майже 4 тисячі людей померли. Перед Новим роком і в святкові дні в країні фіксували рекорди добової захворюваності - вони досягали 6-7 тисяч інфікованих в день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мутуючий коронавірус стрімко поширюється по світу. Новий "британський" штам виявили вже в 22 країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?