Нові звинувачення режиму Лукашенка жорстко відкинули в МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові звинувачення режиму Лукашенка жорстко відкинули в МЗС

Нові звинувачення режиму Лукашенка жорстко відкинули в МЗС
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України відповіло на звинувачення уряду Олександра Лукашенка щодо створення привабливих умов для білоруських ІТ-фахівців у державі. Офіційний Київ не погоджується з позицією Мінська про недружність такого рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву МЗС.

За оприлюдненими даними, українська сторона буквально відкидає звинувачення.

"Україна відкидає звинувачення Мінська у недружніх діях. Наша держава традиційно відкрита і дружня для громадян Білорусі. Ще до початку кризи в Білорусі рух між нашими країнами був максимально вільним, а міжлюдські та бізнес-контакти дедалі міцнішали", - говориться у заяві.

Водночас в уряді нагадали про демократичність України.

"Україна — демократична європейська держава, віддана європейським цінностям, серед яких захист прав і свобод людини має фундаментальне значення. Ми завжди вітатимемо в Україні людей, які поділяють ці цінності і хочуть реалізувати себе в нашій державі", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підписав указ про спрощення роботи для білоруських фахівців галузі IT в Україні. Вважається. що вони опинилися під надзвичайним тиском на батьківщині.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 жовтня головна суперниця білоруського диктатора та очільниця опозиції республіки Світлана Тихановська неочікувано для всіх оголосила ультиматум нелегітимному президенту країни Олександру Лукашенку. За її словами, якщо до 25 жовтня він добровільно не залишить президентський пост і не звільнить усіх політичних бранців, то вона зробить все можливе, щоб розпочався загальнонаціональний страйк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?