Новий генпрокурор Рябошапка звільнив Матіоса
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий генпрокурор Рябошапка звільнив Матіоса

Новий генпрокурор Рябошапка звільнив Матіоса
Джерело:  online.ua

Головний військовий прокурор Анатолія Матіос був звільнений зі своєї посади за наказом нового генпрокурора України Руслана Рябошапки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.

За офіційними даними, документ про відставку підписано у понеділок, 2 вересня. Підставою стали закон "Про прокуратуру" та лист міністра оборони від цієї ж дати.

"Крім того, вказаним наказом його виключено зі списків особового складу Генеральної прокуратури України та направлено у розпорядження Міністерства оборони України для розв'язання питання щодо подальшого проходження військової служби", - пояснила прес-служба.

Слід нагадати, що між Матіосом та Рябошапкою, який публічно сумнівався в ефективності військових прокуратур, тривав політичний конфлікт. Зокрема, учасник президентської команди вважає, що державі не потрібна мережа військових прокуратур.

Як повідомляв ONLINE.UA, Головна військова прокуратура розкритикувала заяви тоді ще майбутнього генпрокурора. Відомство виступило із заявою-відповіддю та дорікнуло Рябошапці у незнанні обставин його діяльності та розповіло про власну дієвість за часів війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?