Новий міністр фінансів уже заявив, що піти для нього не проблема
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий міністр фінансів уже заявив, що піти для нього не проблема

Новий міністр фінансів уже заявив, що піти для нього не проблема

Олександр Данилюк, якого затвердили на посаді глави Міністерства фінансів 14 квітня 2016 року

, розповів, що піти з посади для нього не проблема.


Про це він заявив в інтерв'ю для  Дзеркала тижня, повідомляє ONLINE.UA.


За словами Данилюка, його безпідставно звинувачують у корупції, незважаючи на те, що він з 2010 року не займається бізнесом і не отримував доходу, хоч номінально і числився директором в лондонських компаніях Rurik Real Estate Investment і CEE Investment & Advisory LLP.


"Що мені пред'являють? Корупцію. Іронія цієї ситуації в тому, що я багато займався антикорупційної боротьбою, готуючи в тому числі і закон про НАБУ для подання президенту. Отже, головне в боротьбі з корупцією - зрозуміти, в чому була вигода. У мене вигоди в цій ситуації не було, і на держслужбі я її не шукаю", - сказав міністр.


"Корупція - це зловживання службовим становищем для отримання прибутку. В даному випадку це зовсім не про мене. Просто так історично склалося, що я керував цими компаніями. Після 2010 року я приїхав в Україну і ними взагалі не займався. Я з них вийшов. Поєднувати мою роботу тут і там було неможливо", - заявив додав Данилюк.

Як розповів міністр фінансів, в 2010 році він написав заяву про звільнення, але не приділив належної уваги формальностям, що і стало причиною звинувачень.


"Чи вважається це порушенням? Не думаю. Перевірити це питання має повне право НАБУ. Але якщо переважить інша точка зору, для мене не проблема піти з посади глави Мінфіну", - заявив Олександр Данилюк.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  Олександр Данилюк розповів, що в першу чергу на посаді глави Мінфіну вирішить проблему з професійно-технічними училищами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?