Новий обмін полоненими - Резніков пояснил, як затягують переговори
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий обмін полоненими - Резніков пояснил, як затягують переговори

Новий обмін полоненими - Резніков пояснил, як затягують переговори
Джерело:  online.ua

Україна та Росія продовжують обговорювати новий раунд обміну полоненими. У Кабміні вважають, Москва затягує переговорний процес з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Фокус".

За словами Олексія Резнікова — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, сторони переговорів не можуть подолати нестикування й неузгодженості в списках.

Зокрема, Москва у Тристоронній контактній групі пропонує розподіляти бранців по категоріях — підтверджені чи непідтверджені на обмін.

"Ми кажемо: "Париж сказав "всіх на всіх", показуємо докази: відповіді родичам "адміністрацій" в'язниць. Але їх віддавати не погоджуються. Натомість просять людей, яких ми реально знайти не можемо, — їх немає в нашій пенітенціарній системі", - пояснив міністр.

Водночас з протилежної сторони надають запити про обмін тих, хто зник безвісти чи кого важко ідентифікувати. Також зафіксовано запрошення на обмін російських громадян, затриманих через війну на Донбасі. Серед таких є офіцери.

"В останньому обміні були такі, ми запросили консула РФ, вручили документи і передали на лінії зіткнення. Їх перехід на територію ОРДЛО в черговий раз доводить наявність ефективного контролю РФ на окупованих територіях Донбасу", - підкреслив Резніков.

нагадаємо, обміни між Україною та РФ активізували протягом минулого року. Донедавна процес ускладнювала пандемія COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів сценарій розміщення на Донбасі миротворчої місії назвали неминучим. За словами міністра Резнікова, без подібної ініціативи неможливо вивести окупаційні війська. Посадовець описав два варіанти, один з яких найбільш ймовірний, а інший — майже неможливий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?