Новий очільник НБУ провів термінові переговори з МВФ та Світовим банком - що відбувається
Категорія
Економіка
Дата публікації

Новий очільник НБУ провів термінові переговори з МВФ та Світовим банком - що відбувається

Новий очільник НБУ провів термінові переговори з МВФ та Світовим банком - що відбувається
Джерело:  online.ua

Новий очільник Національного банку Кирило Шевченко 21 липня провів перші термінові переговори із представниками Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку та Міжнародного валютного фонду. Варто звернути увагу на те, що у зустрічі брали участь віце-президентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде, а також члени правління НБУ – перша заступниця глави Катерина Рожкова та заступник Шевченко Дмитро Сологуб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Нацбанку.

"Світовий банк був та залишається одним зі стратегічних партнерів України загалом та Національного банку зокрема. Співпраця зі Світовим банком, так само як і співпраця з Міжнародним валютним фондом, відкриває для України доступ до зовнішнього фінансування, яке важливе для нашої країни сьогодні. Для Національного банку найважливіше завдання нині – мати здоровий конструктивний діалог з міжнародними партнерами. Саме тому спілкування зі Світовим банком, "Великою сімкою", МВФ – це перші кроки, з яких я розпочав свою роботу у центробанку", – підкреслив глава НБУ Кирило Шевченко.

Після заяви очільника Нацбанку Б'єрде висловила сподівання, що нове керівництво продовжуватиме політику Національного банку, зокрема таргетування інфляції та режим гнучкого курсу.

"Ми дуже цінуємо нашу співпрацю. Національний банк та стабільність в Україні сьогодні завжди йдуть поряд. Тому нам дуже важливо, що ви продовжуватиме політику Національного банку, зокрема таргетування інфляції та режим гнучкого курсу. Ми підтримуємо ваші прагнення захищати прозорість у фінансовому секторі, реформу корпоративного управління та незалежність наглядових рад у державних банках", – наголосила віце-президентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде.

Керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне додав, що НБУ досі був рольовою моделлю в питанні ефективності та прозорості в роботі і висловив сподівання, що так залишиться і в майбутньому.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно Шевченко провів перші переговори з послами Великої сімки, під час яких наголосив, що Нацбанк залишиться і надалі незалежною інституцією, яка ухвалюватиме аполітичні на економічно вмотивовані рішення.

Як повідомляв ONLINE.UA,  20 липня президент країни Володимир Зеленський  озвучив важливі та невідкладні завдання новому очільнику НБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?