Зеленський дав невідкладне завдання новому очільнику НБУ - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський дав невідкладне завдання новому очільнику НБУ - перші подробиці

Зеленський дав невідкладне завдання новому очільнику НБУ - перші подробиці
Джерело:  online.ua

16 липня офіційно стало відомо, що народні обранці провели голосування з приводу призначення нового голови правління Нацбанку України. Верховна Рада підтримала кандидата Кирила Шевченка — голову правління "Укргазбанку". Вже 20 липня український лідер Володимир Зеленський озвучив важливі та невідкладні завдання новому очільнику НБУ - президент наголосив, що Нацбанк повинен бути "стовпом макроекономічної стабільності", а його монетарна політика підтримувати таку стабільність. З такою заявою президент країни виступив під час офіційного представлення Кирила Шевченка, передає ONLINE.UA.

"Я вірю, що, незважаючи на всі виклики та складнощі, новий очільник НБУ впорається з усіма ключовими завданнями. Найперше, Нацбанк має бути стовпом макроекономічної стабільності, а його монетарна політика підтримувати таку стабільність. Як незалежний регулятор, НБУ має працювати на довгострокове економічне зростання в умовах стабільної національної валюти. Також перед главою НБУ стоять завдання по мінімізації впливу коронакризи на економіку та пришвидшення виходу з цієї кризи", - наголосив український лідер.

За словами Володимира Зеленського, конче важливо продовжувати співпрацю з міжнародними партнерами, з МВФ, Світовим банком та іншими потужними партнерами України.

"Не менш важливо запроваджувати системні рішення, які нарешті забезпечать дві довгоочікувані речі, це - реальні кредити для українського бізнесу та доступне іпотечне кредитування для всіх громадян. І для цього потрібні скоординовані кроки та зміни не лише від НБУ, а й від уряду, парламенту та судової системи України", - наголосив глава держави.

Варто зазначити, що Кирило Шевченко працював на посаді голови правління "Укргазбанку" з травня 2015 року. Окрім того, він також працював у банку "Фінанси і кредит" — з 1996 до 2006 року він був начальником відділу нормативів, заступником начальника управління активно-пасивних операцій, заступником голови правління, першим заступником голови правління.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Міністерства фінансів  Сергій Марченко одним із перших відреагував на призначення Кирила Шевченка головою НБУ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?