Новий пакет військової допомоги від США. Які озброєння має отримати Україна
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий пакет військової допомоги від США. Які озброєння має отримати Україна

Новий пакет військової допомоги від США. Які озброєння має отримати Україна
Джерело:  online.ua

США 31 травня планують анонсувати передачу нового пакету військової допомоги Україні. Журналісти з'ясували, що до нього увійшло.

Джерело: Twitter кореспондентки "Голосу Америки" Карли Бебб

Що відомо новий пакет військової допомоги Україні від США 

Представники міністерства оборони сказали мені, що США нададуть додаткову допомогу на 300 мільйонів доларів Україні, як очікується, завтра, - зазначає журналістка.

За її інформацією, до нового пакета військової допомоги увійдуть: 

  • снаряди для ЗРК Patriot;

  • артилерійські снаряди;

  • снаряди для РСЗВ HIMARS;

  • некеровані ракети повітря - земля Zuni;

  • системи ППО Avenger;

  • ПЗРК Stinger.

Ракети Zuni, які вже передавали Україні, можуть бити по цілях на відстані до 8 кілометрів. Бойова частина може бути як осколково-фугасною, так і бронебійною.

Примітно, що носіями таких ракет є західні літаки, яких не має Україна. Тож у нашій країні для запуску ракет пристосували Су-25.

Системи ППО Avenger Україна також раніше вже отримувала від союзників. Їх встановлюють на шасі бронеавтомобіля HMMWV.

ЗРК можуть збивати повітряні цілі ворога на висоті від 0,5 до 3,8 кілометра та від 0,5 до 5,5 кілометра. До складу комплексу входять два контейнери по чотири ракети FIM-92 Stinger, зенітний кулемет калібру 12,7 мм та РЛС.

Захід не втомився від військової допомоги Україні  

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, західні партнери України не втомились від військової допомоги Києву на тлі триваючої злочинної війни Кремля.

Всі знаходяться напоготові, чекаючи ознак втоми в наших демократичних країнах, у країнах НАТО та партнерів, з погляду нашої здатності надавати підтримку. Поки що ми цього не бачимо, - підкреслив Столтенберг.

Він також уточнив, що зараз допомога Україні лише посилюється. При цьому, як і раніше, існує сильна міжпартійна підтримка українців серед союзників Альянсу як у Європі, так і в США.

Генсек НАТО зазначив, що, незважаючи на наявність "різних голосів" та думок щодо допомоги Україні, залишається переважна "політична воля підтримувати" нашу країну.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?