Політолог попередив про зміну Путіним концепції воєнних дій
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог попередив про зміну Путіним концепції воєнних дій

Політолог попередив про зміну Путіним концепції воєнних дій
Джерело:  online.ua

Політолог Дмитро Орєшкін звертає увагу на те, що протягом останнього року на території Росії різко зросла кількість приватних військових кампаній. На його переконання, очільник Кремля Володимир Путін нарешті усвідомив, що армія РФ не зможе перемогти ЗСУ, тому вирішив зробити ставку на ручні ПВК.

Джерело: "24 Канал"

Навіщо в Росії почали масово створювати ПВК

За словами експерта, створення нових ПВК вкотре підтверджує той факт, що російський диктатор все-таки вийшов перейти до нової концепції воєнних дій

Володимир Путін зрозумів, що його "друга армія світу" ніколи не зможе виграти цю війну, тому кинувся шукати альтернативні варіанти.

На прикладі історії з ПВК "Вагнера" Путіну стало зрозуміло, що приватні армії на полі бою можуть зробити набагато більше.

Саме тому просто зараз, як стверджує політолог, президент РФ почав знищувативертикаль влади, яку так довго будував. Він вимушено формує низку польових командирів.

Особиста кадрова армія, армія Пригожина, до свого часу підкоряється Путіну. Проте раптом з "дєдушкой", як вже натякав Пригожин, щось станеться, з ним розбиратимуться не за допомогою електоральних чи судових процедур, а за своїми поняттями, – пояснює Дмитро Орєшкін.

Ситуація на фронті підштовхує Путіна до неочікуваних рішень

На переконання політолога, рішення про масове створення ПВК – це вимушені й передбачувані кроки, які знищують РФ навіть в уявленні Путіна.

В уявленні нормальних європейських стандартів російську державність зруйновано вже давно, бо державність це системність інституцій: вибори, суди, парламентаризм, федералізм тощо, - пояснив експерт.

Дмитро Орєшкін звертає увагу на те, що Путін наразі активно шукає альтернативні варіанти, оскільки його стара схема ведення війни просто не спрацювала.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?