Зеленський підписав закони про ВЛК та оформлення меддокументів військовим
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав закони про ВЛК та оформлення меддокументів військовим

Зеленський підписав закони про ВЛК та оформлення меддокументів військовим
Джерело:  online.ua

26 травня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленських підписав Закони щодо удосконалення роботи військово-лікарських комісій (ВЛК) і питань оформлення документів для лікування українських воїнів. 

Джерело: ВРУ

Зеленський підписав закони про ВЛК: що зміниться

За словами ініціаторів законопроєкту № 9158, його головною метою є удосконалення питань оформлення довідки військовим про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) як за результатами проведення відповідного розслідування (службового чи спеціального), так і без його проведення, а також удосконалення питань оформлення та направлення медичних та інших документів між військовими частинами та закладами охорони здоров'я.

Також передбачене спрощення процедури реалізації висновків ВЛК про надання відпустки для лікування у зв'язку з хворобою та про непридатність до військової служби.

За їхніми словами, у разі отриманням бійцями травми, поранення, контузії, каліцтва отримані в результаті бойових уражень або дій з боку ворога в районі ведення бойових дій — відповідне розслідування проводити не будуть.

Окрім того, наголошується, що довідку про травму (поранення, контузії, каліцтва) будуть складати протягом 5 днів на підставі рапорту безпосереднього командира та наказу командира військової частини про отримання військовослужбовцем поранення (поранення, контузії, каліцтва).

В цей же строк, довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) у порядку, встановленому Міністерством оборони України, направляється до військового закладу охорони здоров'я або територіального центру комплектування та соціальної підтримки", - зокрема, пропонується законопроєктом № 9158.

Які ще важливі зміни запроваджуються

Представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук звертає увагу на те, що у законопроєкті №9158 підтримана правка №47 що у разі неможливості направлення документів у електронному вигляді, обов'язок по направленню документів у паперовому вигляді покладається на саме на заклад охорони здоров'я або територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Окрім того, наголошується, що ключова мета законопроєкту №9154 - розширити перелік закладів для проходження військово-лікарських комісій за рахунок державних, комунальних, медичних закладів МВС та сектору безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?