Новий прем'єр Денис Шмигаль - хто він такий
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий прем'єр Денис Шмигаль - хто він такий

Новий прем'єр Денис Шмигаль - хто він такий
Джерело:  online.ua

Ввечері у середу, 4 березня, Верховна Рада відправила у відставку уряд під керівництвом "технократа" Олексія Гончарука, його наступником став політик та бізнесмен Денис Шмигаль. ONLINE.UA пропонує дізнатися, що це за "нове обличчя".

Засідання парламенту о 16:00 відкрив виступом президент Володимир Зеленський. На його думку, в колишньому уряді були так звані нові обличчя, але їх замало. Необхідні нові мізки та нові серця. Тож, саме ці якості, напевно, має Шмигаль та його новий Кабінет міністрів.

Новий прем'єр народився у Львові 1975 року. Випускник Львівської політехніки, інженер-економіст за фахом, він встиг отримати стажування за кордоном.

З 2000-х років Шмигаль почав займатися бізнесом. У 2009 році отримав першу державну посаду — очолив департамент економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі Львівської ОДА. Він працював у цьому статусі до 2011 року, паралельно займався роботою в обласному управлінні Фіскальної служби. Пізніше, 2014 року, став віцепрезидентом компанії "Львівхолод".

Майбутній прем'єр брав участь у парламентських виборах 2014 року. Його зареєстрували самовисуванцем від 121-го округу на Львівщині. На момент голосування — заступник керівника ГУ Міндоходів та зборів в регіоні. Не був пов'язаний із жодною з партій. Наступного року Шмигаль намагався пройти у Львівську обласну раду як партієць "Народного контролю".

Уперше значну посаду отримує за каденції президента Зеленського. Вже 1 серпня його призначають головою Івано-Франківської ОДА. З 4 лютого переходить на новоутворену посаду віцепрем'єра та водночас посаду міністра розвитку громад і територій.

Рівно через місяць Денис Шмигаль стає у керма оновленого уряду. Його призначення підтримав 291 нардеп.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський під час виступу в Раді наголосив, що новий уряд повинен буде "зробити неможливе". Утім, він все ж таки нагадав про здобутки попередника — Гончарука, але й визнав одночасно неспроможність колишнього уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?