Новий прем'єр Італії був проти поставок зброї України та за автономію Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий прем'єр Італії був проти поставок зброї України та за автономію Донбасу

Новий прем'єр Італії був проти поставок зброї України та за автономію Донбасу
Джерело:  InoPressa

Новий прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні  виступав проти поставок зброї в Україну для боротьби з російською агресією, а також висловлював думку, що автономія окупованого Донбасу може виявитися корисною.


Про це він заявив в 2015 році в Нью-Йорку, ще будучи на посаді міністра закордонних справ Італії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  InoPressa, яка перевела статтю La Stampa.


Читайте також: Порошенко озвучив сумну цифру загиблих з початку конфлікту на Донбасі


"Ми не вважаємо, що поставка зброї на Україну - хороша ідея. Ми сподіваємося на успіх переговорів, - говорив Джентілоні і додавав, що, на його думку, збільшення кількості зброї в Україні не створить проблем для президента Росії Володимира Путіна. - Ми з повагою ставимося до ідей і можливих рішеннь Сполучених Штатів, які є нашим головним партнером, але ескалація озброєнь не створить великих труднощів для Путіна".


"З тих пір як був підписаний перший договір в Мінську, ситуація змінилася: "повстанці" просунулися вперед. Необхідно знайти точку рівноваги, - заявляв міністр. - Що стосується влаштування східних регіонів, може виявитися корисною наша модель Південного Тіролю. Можна знайти рішення, яке б дозволяло дотримуватися суверенітету України, зберігати її межі і поважаючи права меншин, якщо у Москви є політична воля прийняти його. Тепер все залежить від рішень Росії".


Крім іншого, Джентілоні також висловився на рахунок того, що вступ України в НАТО став б помилкою, а кращим способом тиску на Росію є санкції.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  стало відомо, чому президент США Барак Обама не дав Україні озброєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?