Новий президент Чехії Павел натякнув на поступки України у війні — Кулеба відповів
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий президент Чехії Павел натякнув на поступки України у війні — Кулеба відповів

Новий президент Чехії Павел натякнув на поступки України у війні — Кулеба відповів
Джерело:  online.ua

Новий президент Чехії Петр Павел, якого вважають проукраїнським політиком, неочікувано закликав міжнародну спільноту остерігатися такої перемоги України, яка розвалить РФ. Ба більше він озвучив прогноз, що Україна під тиском бойових дій погодиться на поступки, які зараз команда Зеленського навіть не розглядає. Павел попросив усіх "бути реалістичними - сподіватися на краще, але готуватися до гіршого". На ці скандальні заяви відреагував глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба та європейські лідери.

Джерело: "Європейська правда"

Кулеба відповів главі Чехії на скандальні заяви про війну в Україні

Очільник МЗС України публічно попросив європейських політиків, зокрема й Петра Павла, "вірити в Україну" і не схиляти Київ до поступок.

Є інтелектуальна пастка, якої треба уникнути. Підтримуючи Україну, треба також вірити в Україну, а не готувати її до гіршого, - заявив Дмитро Кулеба президенту Чехії.

Український дипломат звернув увагу міжнародної спільноти на те, що схиляння України до поступок є неприпустимим.

Немає різниці між тими, хто каже фразу "Україна, можливо, поступиться" та фразу "Україні, певно, доведеться поступитися...Тому вірте в Україну і підтримуйте Україну, і ми переможем, - наголосив очільник МЗС України.

Як інші європейські лідери відреагували на скандальні заяви Павла

Варто звернути увагу на те, що дискусія щодо фіналу російсько-української війни відбулася у рамках Мюнхенської безпекової конференції, й інші учасники підтримали позицію Дмитра Кулеби.

Тим, хто каже "будьте реалістичними", я хочу нагадати, що рік тому "бути реалістичним" означало не припускати, що сьогодні ми опинилися тут. Бути реалістичним – це означає бути короткозорим, - виступив із заявою з цього приводу прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.

Окрім того, прем’єрка Фінляндії Санна Марін наголосила, що світ не має права пропонувати Росії "легку поразку".

Політикиня звернула увагу на те, що країна-агресорка повинна заплатити справді високу ціну за атаку на Україну.

Всі 400 млн заморожених російських грошей мають бути витрачені в Україні. Ціна для Росії за цей напад має бути справді високою. Якщо вона буде такою, яку вони осилять – то буде новий напад. І Росія має справді програти війну, - підкреслила Санна Марін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?