Новий скандал навколо Facebook: стало відомо про черговий витік даних користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Новий скандал навколо Facebook: стало відомо про черговий витік даних користувачів

Новий скандал навколо Facebook: стало відомо про черговий витік даних користувачів
Джерело:  online.ua

Соціальна мережа Facebook потрапила в епіцентр скандалу через публікацію особистих телефонних номерів понад 420 тисяч користувачів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TechCrunch.

За відомими даними, йдеться перш за все про номери, до яких прив’язані акаунти у соціальній мережі та саме ідентифікаційні номери.

Під удар потрапили близько 133 мільйонів жителів Сполучених Штатів, 50 мільйонів в’єтнамців та 18 мільйонів користувачів з Великої Британії. Усі дані зберігалися завдяки відкритому сервері, що навіть не мав паролю. Певні записи мали імена, стать, місцеперебування людини у межах країни.

Фахівці стверджують, що подібні ризики створюють ризики використання телефонних відомостей задля рекламного спаму.

За попередніми висновками, номери були втрачені через функцію пошуку користувача за даним показником. Адміністрація Facebook стверджує, що цей засіб відімкнули ще навесні 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники соцмережі Facebook наразі проінформували про підготовку оновлення, яке приховає лічильник лайків. Рішення прийняли задля забезпечення захисту ментального здоров’я користувачів. Відповідні заходи тестують в Instagram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?