Новий спалах COVID-19 у Києві: мерія виступила з терміновою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий спалах COVID-19 у Києві: мерія виступила з терміновою заявою

Новий спалах COVID-19 у Києві: мерія виступила з терміновою заявою
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко у п'ятницю, 15 травня, виступив із терміновим брифінгом через новий спалах коронавірусу COVID-19 у Києві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації.

За його словами, осередком інфекції виявився Дарницький будинок-інтернат. Там підтвердили одразу 81 випадок.

Загальна кількість перевірених осіб сягнула 182. Інфікованими виявилися 53 вихованки, а також 28 представників персоналу - 26 жінок та двоє чоловіків.

Кличко наголосив, стан усіх хворих задовільний. Їм надають необхідну медичну допомогу в інтернаті. У лікарні наразі знаходяться лише троє осіб з нового осередку, інших перевели у режим самоізоляції.

Інтернат закрили на карантин, приміщення дезінфікують. Фахівці підозрюють, що причиною спалаху могла стати інфікована працівниця закладу, однак ці дані ще не перевірили належним чином.

"Як з’ясували, вірус занесла одна жінка – молодша медсестра однієї з груп інтернату. Зазначу, що такі інтернати працюють у закритому режимі. Крім персоналу їх ніхто не відвідує", - додав Кличко.

На в'їзді до території інтернату почали чергування представники державної служби надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

"Ми перевіримо і протестуємо також вихованців та персонал Святошинського будинку-інтернату для хлопчиків. Два міських заклади для людей похилого віку. Та 4 спеціалізованих заклади для жінок та чоловіків. Я ще раз закликаю всіх бути обережними та дотримуватися правил. Бо ситуація в інтернаті показує, як одна особа може інфікувати багатьох людей", - резюмував мер.

Станом на 15 травня в Україні підтвердили 17 330 випадків коронавірусу. З них безпосередньо у Києві - 2 068.

Як повідомляв ONLINE.UA, ватажки угрупувань "ДНР" та "ЛНР", які тримають під контролем частини Донецької та Луганської області, приховують реальні дані щодо поширення на цих територіях нового коронавірусу. За виявленими даними, упродовж періоду з 5 до 14 травня кількість інфікованих в окупованих районах збільшилась на 90%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?