Нульовий пацієнт COVID-19 працював у вірусології в Китаї - Fox News
Категорія
Світ
Дата публікації

Нульовий пацієнт COVID-19 працював у вірусології в Китаї - Fox News

Нульовий пацієнт COVID-19 працював у вірусології в Китаї - Fox News
Джерело:  online.ua

Перша інфікована коронавірусом COVID-19 людина працювала в Інституті вірусології в китайському місті Ухань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал Fox News, який цитує власні джерела.

За даними медіа, інформатори "обізнані щодо деталей дій уряду Китаю на ранніх етапах епідемії та бачили відповідні документи".

Вважається, що робітник лабораторії підхопив інфекцію від кажана та виніс її після роботи безпосередньо у місто. Вірус використовували не як біологічну зброю, а для дослідження — китайські фахівці намагалися перевершити американських колег у боротьбі з епідеміями.

Водночас джерела телеканалу CNN підкреслили, що американська влада розслідує інформацію щодо витоку коронавірусу зі згаданого Інституту вірусології. Утім, ця версія — лише одне з багатьох пояснень останніх подій. Усі їх перевіряють.

Нагадаємо, саме з китайського Уханя почалося поширення COVID-19. Влада країни заблокувала на карантин усю провінцію Хубей, закрила кордони й тимчасово припинила усе пасажирське сполучення між містами. Жорсткі обмеження почали послабляти лише у квітні.

Іншими осередками епідемії стали Сполучені Штати — наразі "лідер" за кількістю жертв та випадків, а також Італія, Іспанія, Південна Корея, Іран та інші країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, протягом останньої доби від коронавірусної інфекції у Сполучених Штатах померли понад 2,5 тисячі людей. Така кількість жертв за 24 години — найвищий показник у країні з початку епідемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?