NYT дізналося подробиці зіткнення "РДК" та сил Міноборони РФ у Бєлгородській області
Категорія
Світ
Дата публікації

NYT дізналося подробиці зіткнення "РДК" та сил Міноборони РФ у Бєлгородській області

NYT дізналося подробиці зіткнення "РДК" та сил Міноборони РФ у Бєлгородській області
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, під час операції у Бєлгородській області жоден український боєць не зайшов на територію Росії. Окрім того, повідомляється, що під час зіткнень сил Міноборони РФ з "Російським добровольчим корпусом" та "Легіоном Свободи Росії" підрозділи останніх зазнали втрат, які не вплинули на їхню боєздатність.

Джерело:  The New York Times  із посиланням на українського посадовця, який говорив на умовах анонімності

Що відбувається у Бєлгородській області — дані NYT

Як стверджує інсайдер американського видання, жоден український воїн не зайшов на територію Росії.

Збройні сили України виконують переважно допоміжну роль, захищаючи український кордон у цьому районі на випадок російської контратаки.

За словами анонімного джерела, підрозділи, які брали участь в операції, зазнали втрат, але не настільки значних, щоб вплинути на їхню боєздатність. Він не надав інших подробиць.

Варто зазначити, що своїми даними щодо розвитку події на Бєлгородщині поділилися американські аналітики з ISW.

Російські війська, ймовірно, відтіснили сили "РДК" і "ЛСР" принаймні до прикордонного населеного пункту Козинка, розташованого приблизно за 76 км на південний схід від міста Суми, - стверджують вони.

Як РДК коментує заяви Міноборони РФ щодо операції у Бєлгородській області

Ввечері 23 травня представники "Російського добровольчого корпусу" повідомили, що команда глави Міноборони РФ Сергія Шойгу поширює брехню про знищення колон техніки "диверсантів" у Бєлгородської області. За словами представників "РДК", абсолютно уся їхня техніка досі ціла та неушкоджена.

Ми не знаємо які колони техніки знищив у своїх зведеннях пан Конашенков, але Російський Добровольчий Корпус не має втрат. P.S. Щодо фото вбитих «диверсантів» — наші бійці носять мультикам, а не піксель. Це на замітку, — йдеться в заяві "РДК".

Фото — скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?