NYT розмістила 500 тисяч чорних крапок на першій шпальті в пам'ять жертв коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

NYT розмістила 500 тисяч чорних крапок на першій шпальті в пам'ять жертв коронавіруса

NYT розмістила 500 тисяч чорних крапок на першій шпальті в пам'ять жертв коронавіруса
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса, незважаючи на початку вакцинації в багатьох країнах, поки не збирається відступати і щодня забирає сотні життів людей. У всьому світі від коронавіруса з початку пандемії померли вже майже 2,5 млн осіб, з яких 511 тисяч людей стали жертвами ковіда в США. Авторітетна газета The New York Times вирішила продемонструвати масштаб смертності від Covid-19 в Америці і нагадати всьому світу, що хвороба продовжує забирати життя людей з приголомшливою швидкістю, передає ONLINE.UA.

Всі чорні точки в графіку NYT присвячені кожній жертві ковіда в США. Сірий градієнт, який перетікає в практично чорний блок показує динаміку смертності - на зображенні видно, що в даний момент помирає набагато більше людей, ніж на початку пандемії. Випуск газети вийшов із заголовком "Втрати: Америка наближається до півмільйона смертей від коронавіруса".

"Ми намагаємося просто нагадати людям про те, що все ще відбувається. Вражає швидкість, з якою все це відбувається", - пояснила ідею графіка графічна редакторка газети Лорен Лезербі.

В редакції NYT підкреслили, що вже в квітні 2020 року, через кілька місяців після початку пандемії, починало здаватися, що "небо падає", але взимку 2021 роки ситуація стала помітно гірше. Редактори газети підкреслили, що США під час пандемії втратили більше людей, ніж в трьох війнах - Першої та Другої світових, і у в'єтнамській. Але і на сьогоднішній день Америка залишається світовим антирекордсменом як за кількістю виявлених випадків COVID-19, так і за кількістю померлих від наслідків ковіда. Інститут показників і оцінки здоров'я при Вашингтонському університеті прогнозує, що вже до літа поточного року число померлих від COVID-19 в США може досягти 600 тисяч осіб.

Нагадаємо, станом на 22 лютого в світі коронавірусом захворіли майже 112 млн осіб. За минулу добу було діагностовано 312 тисяч нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США, Бразилії, Франції, Індії, Італії та Росії. Україна у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 18 місці, серед країн Європи - на 9 місці. На сьогоднішній день майже 22 млн осіб продовжують хворіти, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, більш 2,477 млн осіб, вилікувалися - 87 млн пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія стала першою в світі країною за смертністю від коронавіруса, але російська влада приховує це за "надлишкової" смертністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?