Обама зробив гучну заяву про Трампа і Росію Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама зробив гучну заяву про Трампа і Росію Путіна

Обама зробив гучну заяву про Трампа і Росію Путіна
Джерело:  online.ua

Президент США Барак Обама висловив надію на те, що обраний наступним лідером США республіканець Дональд Трамп зможе протистояти президенту Росії Володимиру Путіну.


Про це він заявив в ході прес-конференції в Берліні з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію, яка велася на сайті Білого дому.


За словами Обами, Росія є важливою "військовою наддержавою", і він намагався вибудувати конструктивні відносини з Путіним, незважаючи на істотні відмінності в баченні світу главами держав. Як пояснив президент США, їх погляди з російським колегою відрізнялися в питаннях демократичних цінностей, верховенства права, а також в питаннях України та Сирії.


Читайте також: Стало відомо, чому Обама так і не дав летальну зброю Україні: з'явилися несподівані деталі


"Вона має вплив в регіоні, і вона має вплив в світі. І для того, щоб нам вирішити багато проблем по всьому світу, - в наших інтересах співпрацювати з Росією і домагатися від нього співпраці", - підкреслив він.


"Я сподіваюся, що обраний президент подібним чином дотримуватиметься конструктивного підходу в пошуку тих сфер, де ми зможемо співпрацювати з Росією, де наші цінності і інтереси будуть збігатися, - зазначив Барак Обама. - Але я сподіваюся, що обраний президент також буде готовий протистояти Росії, коли вона буде відхилятися від наших цінностей і міжнародних норм".


Як повідомляв ONLINE.UA, сенатор  Джим Інхоф вважає, що Дональд Трамп погодиться надати Україні летальну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?