Обама зробив несподіваний подарунок "новим друзям" Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама зробив несподіваний подарунок "новим друзям" Путіна

Обама зробив несподіваний подарунок "новим друзям" Путіна
Джерело:  Kyodo

США передадуть Японії контроль над територіями острова Окінава, на яких розміщений американський тренувальний полігон.
Про це заявили в командуванні Збройних сил Росії, розміщених на Окінаві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyodo.
Читайте також: Візит Путіна до Японії: прийнято резонансне рішення щодо Курил
Північний тренувальний полігон знаходиться в північній частині Окінави, і його передача владі Японії пройде 22 грудня. При цьому, в американському військовому командуванні висловили готовність продовжувати надалі повертати Японії території, зайняті військовими об'єктами США.
"Скорочення тренувального полігону на Окінаві не вплине на нашу прихильність і здатність працювати з урядом Японії і силами самооборони", - заявив командувач американським контингентом на Окінаві Лоуренс Ніколсон.
Відзначимо, що договір про повернення територій Японії був підписаний в 1996-му році, після чого в 2002 році реалізацію домовленостей відклали на невизначений термін. У той же час Японія повинна побудувати шість вертолітних майданчиків на потреби ЗС США, два з яких вже побудовані для американських конвертопланів Osprey.
Губернатор префектури Такесі Онага вважає незаконним розміщення цих літальних апаратів на острові, в зв'язку з чим відмовився бути присутнім на церемонії передачі території.
Нагадаємо, 15-16 грудня президент Росії Володимир Путін приїжджав з офіційним візитом до Японії. В ході візиту Путін зустрівся з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, в результаті чого було досягнуто згоди про спільне господарське використання спірних територій на Південних Курилах. Також президент РФ пообіцяв забезпечити доступ громадянам Японії до могил родичів на островах.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше пропутінський журналіст Дмитро Смирнов видав безглуздий жарт про чинного президента США Барака Обаму, якого 20 січня 2017 року змінить на посту глави держави Дональд Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?