Обговорюють Донбас: Меркель раптово приїхала до Путіна в Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

Обговорюють Донбас: Меркель раптово приїхала до Путіна в Кремль

Обговорюють Донбас: Меркель раптово приїхала до Путіна в Кремль
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вперше за п'ять років приїхала в Москву для раптових переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним. При цьому вона стала єдиним лідером європейської країни, яка прийняла запрошення російської влади. В ході зустрічі в Кремлі Путін запропонував Меркель обговорити "гострі" питання по Україні, Сирії, Лівії, і двосторонні відносини. Перші подробиці з переговорів Путіна і Меркель повідомила пресслужба Кремля, передає ONLINE.UA.

У Кремлі повідомили, що Путін і Меркель обговорять Донбас, а зокрема, виконання мінських угод і домовленостей, досягнутих на нормандському саміті в Парижі в грудні 2019 року. Також на порядку денному "Північний потік-2", ситуація на Близькому Сході, обстановка в Сирії та Лівії.

На початку переговорів у вузькому складі Путін запропонував Меркель обговорити найбільш "гострі" питання.

"Ми з вами знаходимося в постійному контакті, займаємося і внутрішньої проблематикою - економічною і політичною, і міжнародним порядком. Хочу вам подякувати за те, що ви прийняли наше запрошення і приїхали для обговорення всіх цих питань. Є найбільш гострі, на яких ми, як я розумію, зосередимо основну нашу увагу", - заявив Путін.

Меркель, у свою чергу, зазначила, що є цілий перелік тем, про які їй хочеться поговорити з Путіним - це і двосторонні відносини, і ситуація на українському Донбасі, в Лівії і Сирії. За словами Меркель, "краще говорити один з одним, ніж один про одного".

Нагадаємо, про раптовий візит Меркель до Москви стало відомо кілька днів тому. Тоді і в Москві, і в Берліні повідомили, що приводом для переговорів Путіна і канцлерки Німеччини не є вбивство іранського генерала Касема Сулеймані, через яке ситуація на Близькому Сході серйозно загострилася. Як уточнював офіційний представник кабміну ФРН Штеффен Зайберт, Путін і Меркель вирішили провести цю зустріч ще під час нормандського саміту в Парижі 9 грудня 2019 року.

Разом з Меркель в Москву приїхав глава МЗС ФРН Гайко Маас. Поки канцлерка Німеччини проводить переговори з Путіним, він паралельно спілкується з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський сьогодні провів термінові переговори з Макроном. Обговорили Донбас і збитий іранською ракетою український літак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?