Обіцянку виконав - Смолій зважився на зізнання щодо розмови з Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Обіцянку виконав - Смолій зважився на зізнання щодо розмови з Зеленським

Обіцянку виконав - Смолій зважився на зізнання щодо розмови з Зеленським
Джерело:  LB.ua

Голова правління Нацбанку Яків Смолій залишив посаду після бесіди з президентом Володимиром Зеленським. Під час розмови топпосадовці торкнулися важливої теми — наступників Смолія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

За словами колишнього банкіра, він виступив із порадою щодо кандидатів на посаду керівника НБУ.

"Я у нього сам запитав, кого подаватимуть... Ще порадив, щоб він подивився на когось із моїх заступників. Президент пообіцяв, що поспілкується, й обіцянку виконав... Усе правління було запрошено ввечері до Офісу президента, де з ними спілкувалися", - пояснив Смолій.

Водночас ексголова НБУ та Зеленський обговорили терміни складення повноважень. Президент наголосив на поточному на той момент тижні. Він пояснив це необхідністю призначення нового очільника відомства до канікул Верховної ради. Перерва повинна початися 17 липня.

Нагадаємо, раніше Смолій оголосив про систематичний політичний тиск як причину своєї відставки. Він додав, джерелом цього тиску була ціла низка політиків. Також "жертвами" цієї боротьби стали кілька заступників банкіра.

Нардепи Ради підтримали відставку Смолія. Перед голосуванням він особисто виступив з трибуни. Звільнення той назвав сигналом та протестом до вищого керівництва країни.

Політичний тиск на Нацбанк, за словами Смолія, почався ще восени минулого року з гучних корупційних скандалів, коли співробітників НБУ заарештували за спробу отримати хабар.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній глава НБУ Яків Смолій, який раптово подав у відставку, нарешті вирішив зізнатися, хто попросив його звільнитися. За словами ексчиновника, про свою відставку він безпосередньо розмовляв з президентом України Володимиром Зеленським 30 червня і той на питання, чи повинен Смолій звільнитися, відповів "так".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?