Обладміністраціям дозволили контролювати ціни на товари першої необхідності та пальне
Категорія
Економіка
Дата публікації

Обладміністраціям дозволили контролювати ціни на товари першої необхідності та пальне

Обладміністраціям дозволили контролювати ціни на товари першої необхідності та пальне
Джерело:  online.ua

Уряд ухвалив рішення про право Облдержадміністрацій, а також військових адміністрацій встановлювати контроль за цінами на продукти, ліки та пальне в умовах воєнного стану.

Джерело:  Урядовий портал

Уряд та облдержадміністрації борються із підвищенням цін в умовах війни

Прем''єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що ухвалене рішення дозволяє керівництву областей спільно з представниками Нацполіції та Держлікслужби дійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти, ліки та паливо.

Уряд та місцева влада активно вживають додаткових заходів, аби стабілізувати ціни на товари першої необхідності, - підкреслив очільник уряду, зазначивши, що влада недозволить підприємцям заробляти на війні та людському скрутному становищі.

Шмигаль зазначив, що наразі вкрай важливим є збереження роботи критичної інфраструктури, зокрема, об'єктів тепло, водо та електропостачання.

Прийняли рішення, що 12 українських ТЕС відтепер зможуть отримувати газ від НАК «Нафтогаз» по ціні 7 грн за кубічний метр. Це дозволить відповідним підприємствам купувати необхідні обсяги блакитного палива, аби стабільно продовжувати роботу та поставляти українським родинам електроенергію, незважаючи на можливі перебої з поставками вугільної продукції, що також дуже важливо, - зазначив прем'єр.

Окрім цього Шмигаль зазначив, що за дорученням президента Володимира Зеленського, уряд сформував пакет рішень для підтримки вітчізняного бізнесу в умовах війни.

Ми звільнимо від сплати ЄСВ фізичних осіб-підприємців І та ІІ групи на час воєнного стану та протягом року після його завершення. Звільнимо підприємства та фізичних осіб-підприємців ІІІ групи від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (в тому числі територіальної оборони). Збір буде сплачено за рахунок держави, - повідомив Шмигаль.

Очільник уряду також додав, що Кабмін перенесе терміни виплати податків для всіх підприємств, які не спроможні іх заплатити в умовах війни.

Уряд скасує всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворення. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу, - зазначив Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?