Обмін Криму на Донбас: Зеленський зробив важливу заяву про шантаж Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Обмін Криму на Донбас: Зеленський зробив важливу заяву про шантаж Росії

Обмін Криму на Донбас: Зеленський зробив важливу заяву про шантаж Росії
Джерело:  online.ua

Ні в одному з переговорних форматів не було пропозиції щодо обміну окупованого Донбасу на анексуваний Крим. В цілому питання повернення Криму на даний момент взагалі не обговорюється з Москвою, але президент України має намір підняти його на нормандському саміті. Про це заявив український глава Володимир Зеленський на прес-марафоні, який проходить 10 жовтня в Києві, передає ONLINE.UA.

"Що стосується пропозицій "давайте ми вам віддамо окуповану територію Донбасу, а ви нам - Крим" - ніколи жодної розмови з цього приводу не було. Мало того, я навіть не чув цих натяків в будь-якому форматі", - запевнив Зеленський.

Він пояснив, що сьогодні переговори з Росією проходять в кількох форматах. Зеленський уточнив, що розмовляв з Путіним по телефону виключно про обмін полоненими між Києвом і Москвою. У Мінському форматі, за його словами, обговорюється тільки Донбас. Про анексію Криму і повернення українського півострова ні в одному з форматів мова не йде, стверджує Зеленський.

Президент підкреслив, що на зустрічі в нормандському форматі він обов'язково підніме питання про Крим, на що вже відреагували в Росії. Там заявили, що "бажання президента України не відповідають реаліям", давши зрозуміти, що Москва не збирається говорити про незаконну анексію українського півострова ні в якому форматі. У МЗС РФ додали, що "нормандський формат був створений для вирішення конфлікту на південному сході України і для якихось інших речей він не призначений".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський оцінив ризики громадянської війни в Україні. Президент упевнений, що протести, які виникли в країні не переростуть в серйозне протистояння, хоча і не виключив, що якщо ситуацію будуть продовжувати "підігрівати", то в країні може бути все, що завгодно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?