Обмін полоненими: Кабмін визначився з виплатами визволеним бранцям Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Обмін полоненими: Кабмін визначився з виплатами визволеним бранцям Кремля

Обмін полоненими: Кабмін визначився з виплатами визволеним бранцям Кремля
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України узгодив виплати для політв'язнів, які повернулися на батьківщину з Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку омбудсвумен з прав людини Людмили Денісової.

За її словами, гроші з державного бюджету отримає кожний з 35 українців, що були звільнені під час останнього резонансного обміну.

Розміри виплати становлять 100 тисяч гривень.

"Відповідальним у виконанні урядового рішення є Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Виплати будуть здійснюватись у встановленому порядку", - пояснила Денісова.

Вона додала, що підтримка бранців є вкрай важливою наразі.

Нагадаємо, обмін у форматі "35 на 35" відбувся 7 вересня. На батьківщину повернулися полонені моряки, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Едем Бекіров та інші.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат Микола Полозов н азвав згоду Кремля на звільнення українців наслідками місцеперебування Володимира Путіна у глухому куті. Захід мів би ввести нові санкції у разі зриву обміну, тож російський президент вирішив не загравати, як раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?